måndag 13 februari 2012

Spark och värme i växthuset.

Soliga fina söndag, dottern kom förbi och vi hann sitta ute i solen en stund. Den står lågt så man behöver inte vrida huvudet bakåt för att få de bleka strålarna i ansiktet. Sparken är bra till mycket, det händer att jag tar en sväng med Atle, då är det bäst att han har selen på sig för vi får bra fart och han drar som värsta draghunden. Sedan när vi får isig gårdsplan längre fram åt våren då är det skönt att ha den som hjälp när man vill ta sig till stallet utan att spänna på broddarna först. Här hos oss blir det glashal gårdsplan i mars-april och jag har inte tid med brutna handleder i mitt jobb, det vore väldigt onödigt.

Kollar temperaturen i växthuset, det blir snabbt varmt när solen kommer. Nu har trädgårsdmästaren skottat av all snö också så nästa gång solen skiner då blir det verkligen varmt här inne och all snö som är kvar rasar ned av sig självt.


Vinter i växthuset, lite vemodigt men snart varmare igen men flera månader till maj då vi kan plantera något. Vi har ingen uppvärmning här inne så vi driver alla våra plantor på trädgårdsmästarens företag, blir minst oro för frostnätter och torka på det viset.


Nils planerar ett skutt upp på varma motorhuven.

Sedan sitter han där och värmer sina tassar, det är ett ständigt problem med isklumpar mellan trampdynorna under vinter för den här kissen. Han gillar inte kyla och snö så är det bara.

2 kommentarer:

Börje sa...

Jäkligt tjusigt växthus har ni! Snart drar de igång :)

Annelie sa...

Tack Börje, vi är själv väldigt nöjda, den mest nyttjade platsen på den här gården. Längtar till riktig vårvärme och doften av nyvattnat växthus. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails