söndag 26 februari 2012

Alla njöt av solen idag.

Tackorna har fått vara inne med boxdörrens övre del öppen. Efter sista snöfallet så blev det en stor driva utanför dörren som jag inte skottat bort ännu.

Vi har en tacka som står i enskild box då hon har kastat sitt lamm men inte släppt efterbörden. Kanske hon har fler foster. Jag har försökt känna men det är svårt då hon är så liten.
Nu har hon fått antibiotika och prostaglandin som gör att det som är kvar stöts ut. Än så länge har inget hänt, hon äter och är pigg men skvättig och rädd att bli lämnad av flocken så därför är alla inne några dagar. Hoppas det här går vägen, lilla Mimmi vill jag så gärna ha kvar!


5 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Vad tråkigt att Mimmi förlorade sitt lamm... Vi har faktiskt aldrig, vad vi vet i alla fall, haft någon tacka som kastat *peppar peppar*

Dock har vi inte fått några lamm här ännu, trots att "BF" är passerat. Jag drömmer mardrömmar om att alla får bara är skendräktiga och att vi inte får ett enda lamm... =/

Annelie sa...

Runda "tanter" kan gömma allt möjligt. Varje år så tänker man att nu blir de inte tjockare och då växer magen ytterligare en vecka! Mimmi mår bra än så länge, fostret var jättelitet så något blev ju fel ibörjan.

Weronica sa...

Hej. Kul att läsa om er fårgård. Har en syster på island som har en fårgård med sin sambo. De har en sisådär 800 får. Det är mycket jobb på våren (med start mars-april) då alla lamm börjar ploppa ut. Men fantastisk söta är de =)

Mvh

Weronica
weronica@rocketmail.com

Annelie sa...

Hej Weronica och välkommen.
800 får, då har dom det dom gör. Finns nog ingen så stor besättning här i Sverige!

Linda Färnevik sa...

800! Och jag tycker det är mkt med våra 29 =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails