lördag 4 februari 2012

96,8 Fahrenheit eller -36 C

Minus 36 grader Celsius eller 96,8 Fahrenheit men vackert. Ljusrosa gryning till isblå snö. Alla är vi lite styva i lederna idag, tackorna är instängda i sitt stall och där var det -24 i luften, alla ligger kvar och drar sig när jag kommer med morgonmålet, isen i vattenkaret är 5 cm tjock en sådan här morgon.

Baggarna ligger i halmen i sin box i höladan, helt täckta av rimfrost runt nos och ögon, där är det lika kallt inne som ute men ströbädden värmer förhoppningsvis en del. De har heller inte så bråttom upp när jag kommer, dels är det varmt och skönt att ligga med benen under sig och idissla och så får de extra mat på foderbordet så de är inte så hungriga när jag kommer.

Fågelbordet har jag också tittat till, fyllt på med frön och hängt upp fler talgbollar, det går mycket talg nu.

Våra tre katter är ut och vänder, lägger sig framför elementen när de kmmer in igen. Atle vet inte vilket ben han ska stå på när han gör morgonbestyren. Lämpligt väder för att pyssla på med något inomhus hemma idag men jag ska jobba så det får övriga familjen roa sig med.
Måntro om det är några kunder som orkar sig ut i den här kyla och undrans om bilen startar, den var ganska ovillig igår så jag fick köra några extra kilometer för att liva upp batteriet. Vi får väl se, ha en bra lördag alla!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Inte ens en kaffe mocca kan locka mig till stan idag.. Men nog hade det varit gott! Ha en fin helg Annelie! /M

Annelie sa...

Tack Marianne, vi har några tappra kunder som kommer förbi även när det är så här kallt. Det vore nästan katastrof om vi hade stängt när de vill komma in och värma sig en stund!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails