måndag 31 januari 2011

Smarriga semlor i söndagsolen


Bjöd på goda hemgjorda semlor till söndagskaffet. Det blir några stycken den här årstiden.

Nils han gillar grädden, här spejar han efter ett tillfälle att ta sig upp på bordet. Går inte så bra för vi sitter fyra till bords.

Här sitter två av dom och smakar lite försiktigt på grädden. Mina stalldrängar som hjälpt till med klövar, lammning och annat. För oss är lamningen långt bort ännu, jag beräknar att första lammet kommer runt 20/4. Harald fick komma till tackorna sent i år, det var inte planerat men så blev det. Det var en juverinflammation och långa arbetsveckor som gjorde baggsläppet försenat.Under söndagen var det gnistrande solsken. Upptäckte på lördagkväll att vattnet i duschavloppet inte rann bort som det skulle så under söndagen kollade T kommunens avloppsbrunn ute vid vägen och mycket riktigt, det var igenfruset. Ringde journummret och de kom nästa direkt med stora slambilen som tinar upp isproppar med varmvatten och tryck.

Det har varit en kall vinter så trots isolering inne i brunnen och ovanpå så har kylan letat sig ned i botten där det ska vara frostfritt. Det är många år sedan de var här senast men vi förstod direkt vad det var för fel så det var snabbt ordnat.

2 kommentarer:

Anna sa...

Semla! Och fettisdagen är inte förrän 8 mars i år, man har ju inte en sportslig att hålla sig fram till dess. Den där såg ju helt fantastisk ut...

Annelie sa...

Hej Anna, jag gillar semlor och har faktiskt provat att hålla på traditionen men det funkar inte, måste bara ätas om de finns tillgängliga.
i år är det Fettisdag och Internationella kvinnodagen på samma gång, det blir till att trycka i sig ett antal bara därför!
Ha det bra /Annelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails