torsdag 3 februari 2011

Indien light


Just nu är jag i Indien, så det blir inget bloggat på ett tag.

Dottern och Olof håller ställningarna på Höjden under tiden. Antar att det kan komma ett inlägg om deras vistelse här vi får väl se.Det här är bilder från vår förra resa, väldigt vackert med orörd natur och odlingsmark. Vi är i Goa, här på bilderna i södra regionen. Goa lever på sin turism men de är lokalbefolkningen som äger rättigheterna till stränderna och fisket. Det får inte byggas några storhotell strandnära, trots det så verkar det som att myndigheterna har släppt på vissa områden. Bortom de här fälten ligger havet och sandstranden. På söndagar är de indiska familjerna lediga och har gärna picknick på stranden. Alla badar, barnen, papporna och så mammorna iklädda sina fina saris (som de badar i).

Jag kommer antagligen ha en egen kompis liggande bakom min solstol, här kryllar det av hundar som springer runt i stora pack och skäller på båtar och vattenskotrar. Jag har barat träffat på trevliga vovvar, vi brukar ge dem vatten när det är som varmast mitt på dagen . Mat får de hemma (många har halsband) eller från restaurangshacken.

Andra husdjur är naturligtvis de heliga kossorna som strosar runt fritt eller som här en vattenbuffel på väg hem efter en arbetsdag.
Vi är i Calangute, i norra Goa det är turistiskt och genuint indiskt på samma gång eller som det står i Vagabonds reseskildring; en regnbåge av hoppressade varianter av begreppet liv på jorden.

Antingen älskar man Indien eller så gör man det inte.Eller som syrran säger Goa är Indien light. Inte Mumbay eller Dheli
utan ett chaterresmål med trevliga människor, fantastik natur och god mat.
Här är vi inne i stan Panjim och shoppar på Bombay bazar. Det måste upplevas, man blir förflyttad till 30-talet med handelsbod-försäljning över disk. Köpte finaste tunikorna i tunn muslin med broderier och paljetter.

Det här är bröllopsavdelningen och den här killen har hand om bomullstunikorna och ingeting annat, det kryllar av butiksbiträden, alla med en egen uppgift.
Ha det bra så länge, jag återkommer med bilder när vi kommer hem i slutet på februari.

/Annelie

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails