söndag 20 februari 2011

64 graders skillnad


Vi är tillbaka till kylan från en härlig semester, så här kommer några bilder som visar en del av allt jag sett och upplevt.


Trädgårdsmästaren och Tomas på väg till dagens solbad.


Syrran och Toril njuter av eftermiddagssolen.

Cricket är sporten med stort S här. Den utövas på stranden när solen är på väg ner.


Lite stillsamt fågelskådande från balkongen.


En drink är särskilt gott när det blir lite svalare ute, sådär en 27 grader varmt när solen går ned.
Vi äter bara god mat, allt är fräscht, närproducerat och lagat al á minute. Inte ett halvfabrikat så långt ögat når.

Fiskebåtarna går ut tidigt och återvänder under förmiddagen.


Räkor i massor blev det idag.


The bread walla cyklar runt med sin korg, tutar vid varje korsning för att varsko sina kunder om att färskt bröd är på väg.


Köper en fotlänk av gamla Noria på stranden inte för att jag absolut vill ha den utan för att tanten ska få göra sin business och jag ska få fortsätta att sola, 100 rupies vill hon ha det är 17 kr. Eftersom jag känner Noria och vet hennes historia får hon 200 rupies.


Solsängar med fina tyger, vill man ligga på samma strandshack nästa dag så lämnar man kvar sitt tyg till nästa dag.
Meena säljer smycken till Toril.


Norra Goas enda får, jag har sett många getter men den här baggen han var ensam. Här ligger han vi trapporna i Calangute och slappar innan solen går upp. Svart päls och +34 i skuggan under dagen måste vara jobbigt.


Här en annan lite raring. Valpen som håller till på bakgatan vi tar till stranden. Fint rött halsband och en blöt rosa tunga. Här går hundarna lös för det mesta. Han kommer förhoppningsvis att klara sig från att bli påkörd. Nästan alla har hund här och de har för det mesta frigång på dagarna.


Drickorna kommer på lastbil i backar som hos oss på 60-talet.Här går det snabbt att torka fisk.


På någon dag så är det klart.


Salta och torkade.
Här får djuren sköta sig själva, att ett gäng hundar vaktar stranden och jagar iväg kor med kalvar är inget upprörande. Korna stannar och tar en annan väg så tillslut slipper de undan nafsande käftar.


Har självklart haft sällskap när jag solat, den här killen påminde lite om Atle sprattlen.


I skogen bakom vårt hotell hade vi den här fina familjen. Mamma gris med 12 fina kultingar. De städar bland soporna och bökar i marken, säkert tar de en och annan råtta också, de är stora som katter här.


Sopbilen kommer och samlar ihop det som hundar och kor redan gåttigenom.


Härlig grönska på vårt hotell, det är tredje gången vi bor här. Det är kanske lite tråkigt men lätt för vi kan omgivningarna och alla genvägar till stan och stranden.


Att promenera tidigt på morgonen, före klockan 7.00 är härligt. Svalt och lite trafik, bara kossor och folk som är på väg till jobbet.


Ett av kogängen som har sopsorterat på morgonen. Mat- och grönsaksrester och smarriga kartonger tuggar de i sig. De här korna har en något fastare komocka än våra svenska. Utanför stan så samlar byborna ihop skiten efter kor och bufflar, den torkas och sedan eldar dom med den.
Nu får det räcka för den här gången! KYLA, jetlag, förkylning och rivstart på jobbet (att jag aldrig lär mig att ta någon extra ledig dag) har verkligen gjort hemkomsten till en minnesvärd upplevelse, i Indien +34 och här hemma-30, Inte undra på att luftrören strejkar .

2 kommentarer:

Norra Vildans sa...

Välkommen hem! Ni har verkligen varit borta rätt period men det har ni säkert redan hört. Fina bilder du har tagit, ser så mysigt ut./S

Annelie sa...

Hej, ja det var verkligen en köldchock att komma hem. Allvarligt talat så är vi inte konstruerade för sådana här temperatur- och luftfuktighetsombyten. Men nu blir det mildare, vi ses!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails