söndag 30 januari 2011

Många bollar i luften när man ska fixa middag


Jag har jobbat men trädgårdsmästaren har varit ledig hela dagen och fixar lördagsmiddag. Dottern hämtar mig på jobbet vid 17.00 tiden. Vi stannar och handlar lite och då när vi strosar runt där på ICA så ringer en något stressad T till dottern. -Var är ni, vad håller ni på med, varför tar det sån tid?

-Men mamma har ju städat hela lokalen efter jobbet och nu är vi på affären, du låter lite stressad pappa vad är det, behöver du hjälp?

-Kanske det, blir det korta svaret i luren och sedan ett klick.
*Klassisk telefonkommunikation med trädgårdsmästaren*

Hursomhelst när vi kommer hem så ser vi att hela framsidans snö från taket har rasat ned. Vi har inget rasskydd och med den senaste tidens snöande så är det gigantiska mängder hårt packad snö som ligger i en stor, lång driva utmed hela framsidan och på bron (21 meter lång för att vara exakt).

-Okej säger vi, han kanske hade anledning att vara lite stressad (vi skulle nämligen ha middagsgäster). Nog för att det gick att klättra in i huset men snön måste bort innan det fryser på och blir en kompakt ishög och så är det väl inte så välkomnande med en snödriva framför dörren. Det blev jag som snöröjde så att T fick laga middag klart i lugn och ro.







God mat och prat som vanligt. Lite planerande för våren och sommaren, plockade fram frökataloger som vi skummade igenom, planering runt arbetsfördelning för att hinna med att hjälpa varandra med våra olika projekt.
Atle han låg mest i soffan och myste, hoppade upp på en av köksstolarna för att kollla matbordet då och då. Självklart hade han fått smaka lite kött på sin middagstallrik. Sedan tog vi en promenad och följde syrran en bit på vägen mitt i natten.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails