tisdag 21 december 2010

Snart är det frid i stallet igen


Fröken fröken äter av höet, hon är nyfiken och ska alltid kolla vad jag pysslar med. Det är så fridsamt att höra på deras tuggande. Är jag stressad och på dåligt humör så blir det alltid bra när jag är ute i stallet hos dom, de är så förnöjsamma och trevliga.


Ganska runda och trinda med ben som pinnar, här står de och sorterar i den tuss med höhalm som jag lagt in som förströelse.

De går inne med Harald fortfarande, jag ska plocka bort honom till helgen då har han tjänstgjort i tre veckor. Det gör inget om det inte blir något på årslammen de kan gärna få vänta ett år med lammninen, baggar gillar visst inte lammkött, vi får väl se till våren!
Lilla skäcken har då gått runt och vispat med svansen i några dagar och i morse så "tickade" Harald runt henne och strök med frambenet på hennes sida och bog, uppvaktning på fårs vis.
Maten smakar bra, tackan Lotta till vänster och Harald till höger, han har hål/skavsår i pannan av alla duster som han fick gå med Baxe när han levde. Såret läkte men blev en kal fläck mitt i skallen där det är som hårdast. En riktig träskalle som man ska passa sig för, jag är inte inne i boxen och grejar i onödan under betäckningen, håller mig helst på rätt sida om boxväggen.
Ska bli skönt när han är i bagghagen igen så jag kan gå in till tjejerna som vanligt. Då blir det fridsamt och jag behöver inte vara på min vakt hela tiden.


Här är lilla nätta Skäcken som kanske får lamm i början på maj.
Hon har fortfranade svarta ben och panda-ringar runt ögonen men fläckarna har tonat ut i den vita pälsen.

Nu är jag och trädgårdsmästaren inne i de sista intensiva arbetsdagarna innan julhelgen, blir tidiga kvällar och långa arbetsdagar. Jag har alltid stängt julafton och det ska jag inte ändra på fast det är en och annan kund som undrar hur länge vi har öppet!
Nej på julafton och juldagen har jag och mina medarbetare ledigt, vi öppnar igen på annandagen.
Men fram till dess så blir det inte så mycket mer än jobb och jobb!

2 kommentarer:

Mien sa...

GOD JUL önskar alla vid Hägsarve!

Norra Vildans sa...

God Jul till er uppe på höjden!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails