söndag 5 december 2010

Helgen gick fort, igen


Lördag på jobbet, Emelie gör iordning tepåsar av vårt gröna julte. Vi hade laddat för en fullspäckad lördag på jobbet men det blev det inte alls. Det är väldigt svårt att planera hur många gäster vi har dag från dag.
Men när det är lite lugnare så hinner man med att småprata med gästerna, ganska skönt att inte alltid stressa med espressomaskinen, mackgrillen och disken. Jag hann med att köra hem min pappa som tagit en promenad ned på stan, det är ca 6km att gå för gubben som nu är 87 år. Det kan räcka med att gå ena vägen.
Efter jobbet släppte vi på baggen Harald till tjejerna, i senaste laget men nu blev det så. Småttingarna kommer tidigast 20/4, det är påskveckan så på så vis är det samma som i år. Vilket race det blev i stallet! Det var minst två av tackorna som ville bli uppvaktade. Tja han fick en trevlig lördagkväll tror jag. I morse så var det lugnt vid foderbordet, inget stök och bök som det brukar vara. Alla hade sin plats tackvare Harald som stod närmast dörren (där brukar tacklammen få stå när de äter) det verkar som om hans närvaro är lugnade.


Idag har vi fixat och bökat här hemma, vårt kombinerade kontor och gästrum är ommöblerat. Jag har gått igenom lite pappershögar och arkiverat det som ska vara kvar. Vi hann med att rensa och städa skafferiet och städskåpet också.
Igår så gjorde trädgårdsmästaren en "riktig" lucka upp till vinden så att vi ska slippa värsta kalldraget nu när kylan har kommit. Det blev genast mycket varmare i både hallen och köket. Tänk att lite ordning gör att man blir nöjd och glad, ska rensa lite garderober och syskåpet under veckan som kommer, gäller att passa på när den här känslan finns kvar...


Tidigare idag var vi upp till byn på julmarknaden, jag handlade lite lotter av ungdomarna och nybakat anisbröd (som jag inte ids baka själv). Mjukkaka hade T redan köpt på lördagen. Bagarstugan går för högvarv den här helgen det är fina pengar som byaföreningen får in i sin kassa. Det är så roligt att de nyinflyttade familjerna engagerar sig och vill vara med både barn och vuxna.Vi stannar alltid och fikar nere i gamla matbespisningen, kaffe, hembakat fika, glögg skinkmackor och varmkorv blev en god söndagslunch för oss.
Jaha nu ska jag ladda inför kommande arbetsvecka med ett värmande bad, har rivit ensilage ikväll från en av våra genomfrysta spenatbollar och det är ingen lek för fingrar, armar och rygg.
Nästa år måste vi lyckas med höskörd och hösilage, det blev bara för blött iår och det funkar inte på en liten gård som inte har balkniv, rivare, värmedyna och sådana finesser!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails