lördag 16 maj 2009

Kycklingar på kalas

Vi har varit på kalas hos dotterns kusin. På kvällen när vi kommer hem till gården ser två figurer röra sig längst ned mot bäcken i stora hagen.
En stor som stövlar runt med en sopsäck och en liten som skuttar runt lite oplanerat.

Det är Trädgårdsmästaren och Atle som plockar ensilageplast och balsnören. Kockan är 22.30 och det är dagsljus, utmärkt arbete en fredagkväll. Storspoven spelar hela tiden.
Grannen har haft sina Nordsvenskar betandes här. Som mest hade han 11 st! Det var maffigt när de galopperade runt huset. Mindre kul när de klev genom stängslet och travade runt på gårdsplanen lätt uppstressade över att vara på fel sida om stängslet.

Atle bröt sitt framben när han var 6 månader gammal, han bröt det två gånger för det hade inte läkt riktigt när veterinären tog av gipset första gången. Så två veckor efter avgipsning bröt han det igen. En traumatisk upplevelse för honom, matte och husse. Nu är han "krokbent" på vänster fram och väldigt rädd om den tassen.



En pigg och glad hund med ett framben som ser helt corny ut i vissa vinklar. Särskilt när han har busat och sprungit mycket då viker det ut i en konstig vinkel.

På kalaset träffade vi de här små söta virrhjärnorna. Dotterns kusin har skaffat höns som än så länge bara är små kycklingar. Några pallkragar med botten av sågspån uppställda i pannrummet är deras boning än så länge. Hönshuset ska isoleras först innan de kan flytta ut dit.

Den här lilla har varit lite rosslig, då medicinerades den med lite vitlök i vattnet och blev snabbt kry igen.

De har en värmelampa i ett hörn och där boar de in sig och sover i grupp. Jag blev helt mållåst på dem så jag glömde att föreviga födelsedagsfiraren!

Tidigare idag på arbetet. Fredagar är det mycket att göra. Men vi är ett bra team och alla mina medarbetare vet vad som ska göras, dagen flyter på utan problem. Idag med soligt väder sålde vi många kalla Frapino och iste. Hann ta en fika tillsammans också det försöker vi alltid göra men det hinns inte alltid, kunderna först!








Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails