Jag driver ett café så det blev mycket gosaker de fick tugga i sig! Favoriterna var helt klart wienerbröd och andra kaksmulor indränkta i vaniljsås och vispgrädde.
Jag tror nog att de hade en skön tid hos oss. De var väldigt sociala och gillade att bli kliade, men snabba med att "smaka" på allt. Grisbett ska man passa sig för.
Jag bestämde mig från början att inte ge dem något namn, de blev som mina småbarn iallafall, ompysslade med god mat och alltid nattade med lite hö till förströelse och lite klapp och småprat. De boade in sig i sin sovkoja och sov buk mot buk.
Trädgårdsmästaren och Johan (som köpt den ena grisen) döpte dem till Karre och Fille.
Det här har töat fram nu. Spåren av höstslakten. Trädgårdsmästaren, O och Johan servade slaktaren. Det blev 90 kg finstyckat kött per gris.
Men nu är det får som gäller. Vi hämtade hem ett lass (grönt) fjolårshö i onsdags från en gård i Unbyn. Vi ska ta halm därifrån till hösten. Bra att ha det fixat. Höbalarna fick sig en besiktning av min näsa innan vi lastade dem på släpet, jag är mycket känslig för mögellukt och det vill vi inte ha i höet. Fåren ska ju beta när de kommer men än så länge är det lite magert med det så därför denna backup.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar