lördag 9 maj 2009

Gårdshundsträff

Vi får besök. Det är bilder från förra sommaren när Susanne och Elisabeth kom förbi med sina Dansk/Svenska gårdshundar. Nessy som är äldst passar på att sitta i Trädgårdsmästarens knä.

Idag var det "gårdis" träff i Avan. Vi hoppar över det jag och Atle och tittar på sommarens bilder istället. Det är alltid trevligt att träffa andra hundägare (särskilt de som har haft den goda smaken att välja Dansk/Svensk Gårdshund) och deras hundar. Hundarna är sig själva när de träffar andra av samma sort. Tydligt hundspråk blir det.

Batman och Atle. De är nästan tecknade på samma sätt. Men Atle har bara en styrpinne till svans. De kan ha lång eller kort svans båda varianterna är tillåtna.


Det händer lite nu och då när vi möter en Jack Russelterrier t ex att Atle misstar sig helt och först tror att det är en "kompis". Kroppsspråket när han upptäcker sitt misstag är ganska roligt att se. Förvirrat avvaktande, ibland med svalt intresse, vad är det här, en förklädd Tax men jag som trodde...? Sen kan de ha hundkul iallafall men det blir inte som med sina raskompisar.


Atlas och matte Elisabeth med hans småsyskon Bianca och Batman i bakgrunden.


Don Juan Atle i händelsernas centrum.

Atle parerar och håller sig undan, det var en hel del fighting också. Oklart vem som var herre på täppan. Atlas har bättre kondition men Atle är på hemmaplan och är lugnare (om jag får lägga en mänsklig tolkning på deras uppgörelse). Sen var det ju den där lillisen Batman som skulle leka hela tiden.

Susanne har egen uppfödning av Dansk/Svensk gårdshund. Mer om det kan man läsa här http://www.norravildans.se//


De gårdshunds träffar vi har varit på har resulterat i att alla hanhundar rusar runt (vi släpper dem om det passar) och inordnar sig i någon sorts rangordning. Men inte Atle han har en annan teknik. Han går på damerna direkt, alla andra grabbar har ju fullt upp med machoköret, så han kan koncentrera sig på "viktigheterna". Undrar om det är för att han alltid umgås med tikar eller?



Vår gårdsplan blev rejält inpinkad. Här går kombattanterna och sniffar på varandras märken.


Cilla som slickar sig om nosen har ett litet nätt tikhuvud. Här ser man också vilka olika färger/teckningar de kan ha.








Atlas jagar Atle hela tiden.

Tillslut så lugnar alla ned sig, men riktigt stilla blir det inte för så fort någon rusar iväg så ska alla andra efter. Mer att läsa om rasen hittar man här http://www.gardshund.com/




Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails