lördag 2 maj 2009

Att ta tag i saker

På vår gård finns det mycket att ta tag i. Ska njuta också, då är bilder från sommaren perfekt att plocka fram så man kan minnas hur vackert det är.

Så här såg det ut förra sommaren. I bädden närmast skulle Trädgårdsmästarn sätta potatis men det blev inte av så vi grävde ned några planor med solrosor istället.

Landet har precis tinat fram. Det är syrran som sköter det. Hon gillar att påta i jorden och är just nu utan eget land, så då har hon fixat ett hos oss. Vilket är perfekt, man kan inte hinna med allt och trädgårdslandet fanns inte högst upp på min "att ta tag i" lista.
Hon satte jordgubbar i fjol annars så är det mest sommarens primörer som sallad, kryddor, rädisor, morötter, palsternacka och lite ringblommor och luktärter som sås i bäddarna. Få se vad hon planerar i år.


Tog en promenad ned till "bäcken" idag. Det är fortfarande blött och bäcken som är ett stort dike är helt översvämmad. Det simmade några Gräsänder i de tillfälliga sjöar som bildats, trevligt att någon har användning av vårfloden. När man ser upp mot gården så ser det riktigt stort ut. Här betetsputsade vi i höstas. I år ska vi plöja och harva ordentligt innan det ska sås. Det är många år sedan plogen vänt den här marken.





Nils sitter med mig nedanför växthuset och njuter av kvällen.



Här har vi nästa sak att ta tag i. Pumpen i lagårn som drar upp vattnet ur brunnarna. Den går säkert att få igång men vi ska installera en modernare variant. Nu är vattendjupet i brunnarna (det finns två som ansluter till ladugården) 180 cm. Rejäl sak det här men det känns säkrare med en nyare som tar mindre plats också. Testade en lånad nedsänkbar vattenpump idag. Den funkade bra men vattentrycket var lite klent. Vi kan ha den till vattningen i växthuset istället.



Antik mjölkmaskin? Ska monteras ned hur som helst.








1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vad jag längtar till sommaren när jag ser bilderna från landet! Den som väntar på något gott ...... ...... ... ..... =) / N

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails