lördag 1 juni 2013

Darlingar, jordgubbar och blodsugare...

Äntligen helg, det har varit en intensiv jobbvecka med finväder och kvällsöppet. Lördagen blev också bra med många gäster och full fart på caféet tack vare Garnisonens dag som hade några programpunkter inne i centrum.

Skönt med en ledig dag imorgon, en hemmadag med diverse gårdsjobb som ska hinnas med. Det fina vädret ska tydligen hålla i sig men just nu så regnar det. Det är bara bra för det är rejält torrt i markerna och vi har plöjt och sått en av småvallarna som behöver få sig en genomvattning.

Fick en fin Hortensia av mannen i huset för några dagar sedan Jag är rätt hopplös på att få sådana här darlingar att klara sig. Men strategiskt placerad på diskbänken eller möjligtvis köksbordet så har den större chans att få sig vatten och på så vis överleva i det här huset.

Man kan ju tro att trädgårdsmästaren sköter växterna här hemma men det är lite si och så med den saken. Vi har mest tåliga, tjockbladiga blommor som tål torka och mager jord så den här är lite som en främmande fågel, vacker, lite exotisk och somrig!

Ikväll har vi planterat i växthuset och passat på att provsmaka de första tomaterna och två (2 stycken!) jordgubbar (som vi delade för att få känna smaken av båda) från fjolårets övervintrade ampel. Åhh så gott men det dröjer innan det blir någon skörd att tala om både vad gäller tomater och jordgubbar!
 
Skönt att växthuset börjar arta sig med tomatplantor, chili och gurka också kryddväxter förstås, det är så rogivande att greja där inne och höra regnet smattra mot glaset.
Synd bara att myggen har kommit, den här perioden innan midsommar är jobbig innan dom lugnar ned sig de små blodsugarna.
Vi var tvungna att gå inomhus tillslut, regnet som kom gjorde att alla mygg irrade runt i höjd med anklarna och stack hej vilt genom kläderna trots dubbla lager av sockar och långbyxor. Fåren håller sig inne just nu, det blir en jobbig tid här framöver får både husfolk och djur.

 

 

2 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Å egna jordgubbar!! :)
Vi lär knappast få några jordgubbar i år. Jordgubbslandet är helt överväxt av kvickrot. Förra årets usla sommarväder gjorde att jag helt försummade jordgubbslandet och i år hag jag ännu inte hunnit ta tag i det... ja ja ;-)
Vi har inga mygg heller...förutom i källaren....men det är jag inte lika ledsen över... :)

Annelie sa...

Ja vårat jordgubbsland är också försummat, tänkte göra om det men inte detta år. Vi får stå ut med det och hålla borta revorna i alla fall, kvickroten är bara i kanterna än så länge...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails