torsdag 13 juni 2013

Det går framåt...

Vi har börjat komma ikapp här hemma, trädgårdsmästaren har börjat gräva om landet, skönt att han tar tag i det för det är tungt och han gör det så mycket snabbare än mig.

Jag har istället roat mig med att klippa gräs och plantera lite blommor, parasollet har fått komma fram och används flitigt för vi har haft finväder i flera veckor nu. Bara någon enstaka regnskur, ja faktiskt åska och regn helgen som var. Gräset växer men är samtidigt sprött och torrt på vår gårdsplan, här har det aldrig varit några plattsättningar eller grusade gångar, nej mager och stenig backe utan planerade gångstråk.
När vi flyttade hit så fanns det inte ett träd på hela gårdstunet, nu har vi släppt upp några björkar, rönnar och en och annan tall. Det var som om man i alla tider hade låtit djuren beta exakt allt runt huset så inte den minsta buske hade fått växa upp, ja förutom bersån borta på gaveln som består av hägg, syrén och diverse andra buskväxter.

I växthuset är det nästa färdigt med planteringarna, här några kryddor som får samsas i en kruka, egen odling och en köpesvariant av timjan.

Nils slappar i växthusets värme, här slipper han de flesta myggen, en och annan letar sig in men på det hela taget så är det bekvämt här under kvällar och nätter, dagarna blir väl så varma men vi hittar honom här inne då också. Han är en gammal herre som gillar värme.

De flesta tomater har fått komma i jorden, nu är det bara några gurkplantor kvar att plantera samt lite paprika och physalis. Sedan ska trädgårdslandet bli färdigt under veckan, efter det är vi i kapp med odlingarna!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails