torsdag 20 juni 2013

Hoppsan, vad händer här?

Jag har haft en släng av städjävulen. Det är en farsot som sveper över mig allt för sällan, tyvärr tycker jag och turligt nog tycker trädgårdsmästaren (eftersom han är en samlare av stora mått och jag tyngs av ytor som är proppfulla med prylar, dvs hans grejer stryker också med sådan gånger). Skafferiet har länge tyngt mig, ni vet säkert hur det kan vara, man blir irriterad och trött så fort man ska hitta nåt där inne.
Vi har ett hyfsat stort kallskafferi som det är lätt att ställa in grejer i. Något vi tydligen har en fäbless för är lasagne, ketchup, kaffetermosar, lingonsylt och champagne???!! Märklig mix, nu blev det rejält städat och alla halvfulla paket med gryner och annat jox åkte i brännbart. Sedan är hyllorna skurade och prydligt fyllda med sådant vi verkligen använder och tycker om. Ja skumpan förfars ju inte och kan ju vara bra att ha hemma.

Haha, så här såg det ut förra lördagen när mannen kom hem från jobbet, lätt stressad för vi skulle på Bodens största travhelg midnattstrav och V75 med loppet Norrbottens stora pris som i år var 1000 000:- i prispengar (en parentes det där med pengarna men jag tycker Bodentravet verkligen jobbat på bra för att nå målet på en miljon i pris, för några år sedan var det 150 000:-)
-Är du inte klok vi ska ju på travet NU!? Vad f**n håller du på med?
-Städar lite...

Annat städande är att röja lite på gården, vi har tagit hem fler "korgar" till veden som ska klyvas. Tänkte använda en sådan här till skydd mot baggarnas gnagande då vi ska plantera ett skuggande träd i deras vinterhage. Sätter helt enkelt trädet mitt i europallen så får den fungera som skydd/staket under några år, eh eller alla år kanske, beror väl på vad vi väljer för träd och hur gott de tycker det är. Ett är då säkert Rönn, Asp och Sälg går bort. kanske nåt barrträd är bäst.

Så har vi ju det här projektet, det går väl inte under städande snarare underhåll men det ser helt klart ostädat och slarvigt ut med en sådan här trist fasad. Nu när plantsäsongen är över för trädgårdsmästaren ska vi ta itu med skarapandet. Målet är att hinna måla framsidan och södergaveln i år. Jag har beställt färg från Ottosons så nu är det upp till bevis och se till att få det gjort!
Men först tar vi lite midsommarledigt med början ikväll då trädgårdsmästaren fyller år. Vem vet vi kanske börjar skrapa redan i helgen, jag har nämligen köpt nya skrapor i present till oss (eftersom jag fyller år på måndag så får jag också ta del av den finfina gåvan).

3 kommentarer:

Therese på Granne med Pellgårn sa...

Grattis till er båda! Här på andra sidan pölen städas det också skafferi, för nu stundar hemresan till Boden på söndag.
Trevlig midsommar!
Hälsar Therese

MrsUniversum sa...

Trevlig midsommar på er! Extra skönt med nystädat hus kan jag tro ;-)

Annelie sa...

Trevlig midsommar på er med, ja det är alltid skönt när det är städat, man känner sig väldigt nöjd då. Theres, välkommen hem antar att ni har lite att stå i när ni kommer tillbaka. Borta bra men hemma bäst tänkte jag skriva men det är kanske lite magstarkt, hoppas ni finner er till rätta så småningom.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails