söndag 29 maj 2011

Besök från Överkalix

Katarina som är i fårköpartagen och är sugen på Finullsfår och hennes kompis Desiré kom på besök under söndagen för att titta på våra lamm.
Hon har en gård i Övekalix, Boheden. Det blev en trevlig dag med mycket prat om får och hur vi lever våra liv. Alltid trevligt att lära känna nya människor som verkar ha samma värdegrund som en själv. Mer om Katarina kan man läsa här http://www.ordvinden08.wordpress.com/Desiré har jag träffat förut på mönstringskursen jag gick i Avan förra hösten. Hon är engagerad i styrelsen för Norrbottens Fåravelsförening och har själv pälsfår hemma i Överkalix.
Annars blev söndagen en lugn regning dag, hann hämta hem lite hö på morgonen, hö som ska vara reservmat om tackorna får problem med magen nu när de går på bete.


Efter jobbet på lördagen så verkade vi klövarna på alla tackorna, städade undan lite gammalt ensilage och stängslade en ny parasitfri hage, klockan blev halv två på natten innan jag lade ned huvudet på kudden. Blir lite trixit att hinna med allt som ska göras när jag jobbar lördagar och trädgårdsmästaren är på sitt företag mest hela tiden, helgen blir väldigt kort så det är tur att vi har ljusa kvällar och nätter. Det här med "månskensbonde" stämmer verkligen in på oss!Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails