söndag 1 maj 2011

Äntligen har lammningen kommit igång

Först kom Frökenfrökens lamm. Jag trodde att någon av de allra tjockaste damerna skulle lamma först men så blev det inte.

Valborgsmässoaftons förmiddag är hon född. Jag utfodrade som vanligt vi 7-tiden. Då var Fröken ine så intresseraad av mat, drog sig undan och vandrade runt.Jag gick in igen och tänkte att jag ger henne två timmar för sig själv, när jag kom ut igen så var allt klart. Det är hennes första lamm och hon verkar vara en exemplarisk mamma.Här står hon stolt och pratar med de andra damerna som är så sugna på lamm.
Lilla dunfluffisen, vad ska hon heta, ja för det blev en liten flicka!
Frökenfröken är själv född den 12 april så hon är en ung fårmamma. Tack och lov får de oftast bara ett lamm första gången, att det var nätt och fint så hon klarade av att föda själv tackar jag för! Senare på eftermiddagen när jag kom från jobbet så hade Lillis börjat lamma. Ska ladda ner några bilder imorgon, nu är det dags att sova.

4 kommentarer:

Susanna sa...

hihi så söt! du, förresten, vad tar ni för ett fårskinn?

Katarina K sa...

Vill gärna köpa livlamm/tacklamm!

Eva sa...

Grattis till en så fin tjej!! roligt med lamm på gården!!

Annelie sa...

Susanna: Jag har skickat skinn till beredning för en månad sedan så jag får återkomma, skulle tro att priset hamnar på 1000-1500:-/skinn (det är både ekologiskt garvade och vanliga så det beror på vilken sort)

Katarina: Nu måste jag ringa dig, klart du ska få köpa livlamm, få se hur många tacklamm vi får, några tänkte jag behåll själv!

Tack Eva! Ja det är så trevligt med dom små antagligen samma känsla som att få hundvalpar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails