torsdag 3 mars 2011

Klockspel och uteblivet flugangrepp


Nu är det definitivt ljust på morgonen när jag utfodrar. Mildväder så att vi kan riva upp hela ensilagebalen. Självklart kommer det ett bakslag, mars är en snörik månad med kalla nätter här i norr. Men just nu njuter vi varje dag av att det är så skönt och enkelt med allting när det blir varmt och solen skiner.


Men jag går fortfarande med vattenhinkar till baggarna. Vi ger baggarna saltbalans att dricka, eller rättare sagt så är det en av killarna som främst behöver det men alla tre tycker det är väldigt gott.
Det är Baxe jr som har haft diarré, han är på bättringsvägen nu efter att ha ätit torrhö och druckit saltbalans i en veckas tid och det har gett resultat.
Kan bara meddela att diarré och -30 grader är ingen bra kombination, han ser förjävlig ut bakom rumpan, vissa mornar har jag fått klippa loss stora kockor som hängt som klockspel bakom svansen. Nu har de legat ute i snön så förhoppningsvis lossnar en del av dyngan, sedan ska de klippas när vi tar tackorna om det inte blir för kallt.
Kan ju vara lite nöjd med att det inte blir några flugangrepp iallafall ;-)

4 kommentarer:

Livet på landet sa...

ja vi i norr har ännu en bit vinter kvar...men det är gott när ljuset blir längre.
Ha det så gott
Helena

Annelie sa...

Ja visst är det härligt med ljuset, det uppväger den mörka tiden vi får stå ut med också!

Anonym sa...

Jag letade efter klockspel. En sådan med ljus och änglar som snurrar du vet och så hamnade jag på din sida med baggar som har diare`. Hmmm inte riktigt vad jag sökte.
Gullig hund, vad är det för ras??
Hare´Gôtt
Jocke

Annelie sa...

Hej Jocke, det är en Dansk-Svensk gårdshund. :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails