tisdag 8 mars 2011


Finaste Pärlhyacinterna och Minipåskliljorna står på bordet och ser våriga ut. Nejlikor i olika färger är min passion, de är vackra och så står de ut med värme och sol (det gör inte tulpaner).

Jobbade lördagen som gick men fick njuta av solen på söndag när jag var ledig, sedan har jag knatat på på jobbet med en tilltagande bihåleinflammation. Tills jag fick några Rinexin av en kompis, så effektivt och skönt att slippa sitta på vårdcentralen halva dagen! Vilken lycka att slippa den bultande värken som känndes som en spik rakt in ovanför ögat. Så nu börjar jag vara människa igen.


All snö har rasat ned från taken och frusit ihop till ogenomträngliga isvallar. Vi skottar förstås framför alla dörrar vi använder men så kom trädgårdsmästaren på att han skulle in på dasset (en dörr som vi inte använder vintertid) och det var inte helt enkelt.


Passade på att vara ute värmen, städade lite i växthuset och drack söndagskaffet här.


Vinrankorna hade kvar 15 klasar som vi inte skördat, fy vilket slöseri. Tog bort alla skräpiga blad också och några gröna tomater som låg på ett fat. Det är som om vintern bara kom över oss väldigt snabbt för vi hade lämnat skottkärran och spaden som vi slutade i höstas. Det var bara att fortsätta nu när vi klev in i växthuset igen.


Budda hukar bakom stora vattenkrukan. Den här "tunnan" har varit med många år. Den har vi glömt ute till sent på höstarna några år så den har fått sina frostskador. Lergods och norrbottniska vintrar är ingen bra kombination. Men förhoppningsvis håller den några år till, patina har den fått iallafall och många liter vatten fångar den upp från taken.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails