söndag 15 december 2013

Stillsam dag med köttbullar stjärnor och urinsten.

Stillsam dag idag som tillbringats inne mest hela dagen. Atle han tycker det är härligt när vi är hemma båda två då det blir långa promenader, frigång under snöskottning och mys i soffan med både husse och matte. Jag har haft en lång arbetsvecka och kommande blir också lång och intensiv ända fram till julafton-juldagen då jag alltid har stängt så vi får vara lediga. Men som sagt idag söndag har vi hållit oss här hemma. 

Att Atle står vi diskbänken och ser allmänt alert ut beror på det här, köttbullar under tillverkning.

Mest har dagen handlat om att städa och stöka i stallet med ensilage och halm till både baggar och tackor. Kommande vecka är jobbintensiv så vi "krattar manegen" och förbereder utfodringar och ströar upp ordentligt i boxarna.

Trädgårdsmästaren ska jobba några dagar på sitt gamla företag då de hört av sig om planteringshjälp under julförsäljningen. Det tycker han ska bli roligt, han kommer säkert att bli lite galen också eftersom tjejerna som tagit över naturligtvis inte gör precis som han alltid har gjort... ni vet det där med att lära gamla hundar att sitta, jaja det går säkert bra. Som tur är har han jobbat med en av dom tidigare också är två anställda kvar så helt nytt är det ju inte.

Att vara ledig och hemma är så skönt särskilt med hela julhelgen framför sig, tänk att vi går igång så på gamla traditioner! Hos oss är det julpyntat med våra favoriter bland adventsstjärnorna. I köksfönstren hänger de vita i handgjort papper från tiden då Hanssons även bestod av en inredningsavdelning och vi sålde enorma mängder av dessa vackra stjärnor. Nu för tiden kan man ju köpa pappstjärnor till bråkdelen av priset på vilket varuhus som helst.

Vidare i stjärnfrosseriet, finaste Herrnhuter Stern i salen pryder sin plats och får lysa många timmar nu under december. Den är så omfångsrik så jag låter den hänga uppe året om, men tänder den mest i december. Vi har inget lämpligt förråd att förvara den i så jag har låtit den hänga framme året runt.

Vi gillar den gamla modellen på stjärnor, den här har många år på nacken och är fyndad av min syster på loppis en gång i tiden, känns som om den är från 40-talet.

Sedan en nytillverkad klassiker "proletärstjärnan" som bloggkompisen "Mitt universum" skrev om tidigare i veckan. Trots att jag har moderna färgranna papperstjärnor i olika modeller så är det den här jag helst hänger upp, gammeldags och trygg på nåt vis.

Slutligen har vi en liten/stor sjuk katt här på Höjden, det är Tjorv som ligger på köksoffan och ser morsk ut. Han har fått urinsten, igen ska jag kanske tillägga. Kastrerade hanar får det ganska lätt om man ger dom torrfoder. Våra katter äter både torrfoder och kattmat i konserv. Men just nu får han bara "blötfoder" som vi kallar det. Det är väl bara att inse att han inte alls kan äta torrt.

Hoppas han kissar ut alla stenar så han börjar må bättre. Jag märker att det är något knas genom att han blir orolig och ska in och ut hela tiden, så jag brukar kolla hans kissfläckar i snön. Just nu är de lite blodiga som de blir vid urinsten. Vi har kollat med veterinären och det brukar ordna upp sig om de får kattmat i konserv som innehåller mycket vatten.

Katterna hos oss är ju utekatter men under vintern brukar vi ha en låda med kattsand eftersom de är inne mycket mer då kvicksilvret kryper ner mot -20. Det uppskattas av både sjuk katt och oss då det blir lugnare och mindre spring in och ut för att kissa. Hoppas du får ut alla kristaller och mår bra snart lilla gubben, vi håller ett öga på dig under tiden!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så hemtrevligt ni har det, verkligen. Hoppas herr katt piggar på sig och blir av med de dumma stenarna.
Ha en bra dag
//bara anna
Annacecar.blogspot.com

Annelie sa...

Hej Anna! Ja han är redan piggare, är ute och jagar som vanligt så det är slut med soffhäng nu verkar det som, skönt för man blir så orolig när man inte kan göra så mycket... /Annelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails