torsdag 26 december 2013

Så har julafton varit och farit.

Julafton är en lugn tillställning hos oss. Bara vuxna som vid klapputdelningen är mätta och belåtna efter all julmat. Här är det dotterns kusin, svägerskan och trädgårdsmästaren som försöker läsa ett rim rätt. Syrran pysslar med något annat, tror det är Atle som ligger i soffan och pockar på uppmärksamhet.

 Vi försöker hålla julklapparna på en lagom nivå men det blir ändå en hel del julgåvor att dela ut. Hur det nu än är så uppskattas julklappsutdelning fortfarande som synes.

Trädgårdsmästaren tycker det är kul att få klappar men även att ge, årets största paket gav han till Olof. Stor och tungt till brädden fyllt med knippen av späntved. Helt i svärsonens smak tror jag, det är inte alla som uppskattar en låda fyllt med eldningsvirke men Olof han uppskattar den sortens paket!

 Årets julpussel fick trädgårdsmästarens bror så han har något att pyssla med hela långa helgen.

Sedan när klapparna är utdelade tar vi det lugnt och smakar av glöggen eller något annat gott. Mannen fick en fin whiskey av tomten som vi provsmakade jag och syrran. Själv fick jag flera fina klappar, tex av syrran boken om Mandelmans "Självhushållning på Djupadal" ett lyckopiller och något att drömma sig bort med så här mitt i vintern. Sedan ficka jag en kurs i tovning av dottern, svärsonen och trädgårdsmästaren, det ska bli kul att prova på!

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Jag fick också Mandelmans bok :) Vilken lycka!
God fortsättning till dig!

Annelie sa...

:-) Tack!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails