söndag 22 december 2013

Nu snart tar vi helg.

Det är mest arbete på caféet de här dagarna innan julafton men idag har jag varit ledig hela söndagen då mina extrajobbare Henna och Anna skött ruljangsen på företaget. Så här hemma är det julstädat, renbäddat och tvättat så vi kan möta julhelgen hela och rena, känner alltid en smått fånig tillfredställelse när det är avklarat, men det är så skönt!
De få julklappar vi ska ge varandra är inslagna och ligger i salen och väntar på att förses med rim, vi får se om vi hinner knåpa ihop några.

Jag har ställt fram några fler julsaker bla den här gamla tomteparaden som får svänga fram sin dans i ett av salens fönster. Klockan är från min pappas barndomshem och är en av de saker jag tog reda på när vi delade upp föräldrahemmet mellan oss syskon.
Den andra klockan/bjällran brukade skogshuggarna fästa på ena skakeln när de med häst körde timmer i skogen. Den har en hög och tydlig klang som hörs på långt håll, man förstår dess användning som ljudfyr ute i skog och mark när man provar att skaka den lite.

Granen har vi klätt tidigare just för att de sista dagarna innan jul är så arbetsintensiva för oss och kvällarna oftast blir riktigt sena.

Vi känner oss redo för julhelgen, nu har vi bara en dag till med arbetet att ta sig igenom. Det är både arbetsamt och roligt att jobba inför dessa storhelger. Dagarna går fort när det är mycket att göra, lite för fort faktiskt, man ska ju hinna njuta och ta in julstämningen också, både hemma och på jobbet. Förresten idag fick vi en minut extra solljus på eftermiddagen, den går upp 10.03 och ner 12.58, det ni, nu går vi mot ljusare tider!

4 kommentarer:

Therese på Granne med Pellgårn sa...

Mysigt och fint! God Jul!

Annelie sa...

God Jul till er med!

Högagärde sa...

Kikar bara förbi för att önska en god fortsättning på julen.
Elisabeth

Annelie sa...

Detsamma Elisabeth!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails