tisdag 29 oktober 2013

Växthuset städat.

Nu har vi tömt växthuset på den sista gnutta "liv" som fanns kvar. Bäddarna är rensade på sina frusna tomatplantor och till viss del omgrävda. Krukor och kärl är upptravade under mittbordet. Alltså vi har extremt många vattenkannor ser jag, det finns fler i vedboden. De går under epitetet bra-att-ha-saker och är väl använda på den här gården då de står utspridda överallt under odlingssäsongen.

En frusen chiliplanta och min fina morsdagsros (som kanske kan klara sig om vi gräver ner och täcker den) väntar på att bli omhändertagna.

Det är verkligen svalt vemod över de här bilderna, nästa vår känns så långt bort. Vi kommer visserligen använda vårt växthus några helger till, det är skönt att sitta här inne och ta kaffet om solen orkar fram lite men är det snö och slask då känns det inget vidare. Snön lägger sig på glastaket och det blir helt mörkt, inte mysigt alls. Man förknippar växthus med sol och värme inte mörker och kyla, så är det bara. I mars då är det dags att sitta här igen på allvar, då orkar solen upp och den har börjat värma.

Nu städade vi och fixade för att sedan grilla lite korv när brasan blivit fin glöd. Gott att värma sig med en kopp hett kaffe och en välgrillad falukorv till det. Så nu kan vi bocka av växthuset från höstens fixa-lista innan snön kommer på riktigt.

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Vilket fantastiskt fint växthus ni har!

Annelie sa...

Tack Kerstin! Byggde vi ett idag skulle vi göra det likadant men ännu längre för att få mer odlingsyta.

Högagärde sa...

Så skönt att ha det gjort. Jag har precis bara börjat. Jag måste säga att ni har ett otroligt vackert växthus. Vilken fridfull mysig plats.

Elisabeth

Annelie sa...

Tack Elisabeth, fint växthus men obefintlig trädgård (till skillnad mot din). Man får vara glädjas åt det man har :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails