lördag 2 november 2013

Början på helgen.


Skönt med helg särskilt som jag unnade mig en ledig fredag också efter en vecka med långa arbetspass och kvällsöppet på torsdag. Börjar dagen med eld i köksspisen efter att jag gjort stallet. En eld som knastrar medan man läser tidningar och äter frukost är bästa starten på en ledig dag!

Jag är ju en tedrickare på morgonen men ganska snart måste jag få i mig kaffe med mjölk. Idag i den här favoritkoppen, vanligtvis dricker jag min första kopp på jobbet en stund innan jag låser upp dörren för dagens första gäster. Hemma är det lite lugnare, jag har oftast ingen tid att passa, kan sitta lugnt och sörpla i mig gott kaffe medan jag lyssnar på radion och elden.

Som sagt här hemma är det ingen som stressar på en ledig lördagmorgon, Atle, som börjar vara grå om nosen, ligger på kökssoffan med husse och smälter maten innan vi ska ut på morgonpromenad. För hans del blir det alltid en snabb vända ut när vi kliver upp, sedan frukost och tålmodig väntan innan det blir riktig promenad.

Vi har fårhusjobb att göra idag, trädgårdsmästaren har hämtat hem årets halm plus några extra balar till nästa säsong (bra att ha torr fin halm redan i augusti), de ska vi rulla in i ladan och klämma in på något smart sätt, sedan ska ny ensilagebal sprättas och boxar halmas och fixas, slutligen måste vi öppna brunnen utanför lagården och hissa upp pumpen för den har slutat att fungera.

Brunnen är bra att ha när vintern kommer men vattnet ska ju upp ur den också. Vi använder en dränkbar pump med trädgårdsslang och värmekabel, det har fungerat utmärkt i flera säsonger men nu verkar den ha gett upp, kanske det räcker med rengöring eller så får vi köpa en ny.
Men först ska Atle promeneras så han får läsa av vad "hundavisen" har för nyheter den här morgonen, det är många doftspår att hålla koll på...

2 kommentarer:

Ankis liv på landet sa...

När man stuvat in allt man behöver för sig själv och djuren inför vintern infinner sig ett behagligt lugn. En lugn start på dagen med i mitt fall en stor mugg te innan hund promenad även hos oss är lyx.
Hoppas dagen blev som planerad.
Kram

Annelie sa...

Ja visst är det så Anki, det är betydligt lugnare nu. Det blev en lång ledig dag med regn så promenaden var ganska snabbt avklarad då Atle är en riktig soffpotatis. Kram!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails