torsdag 7 november 2013

Hej mitt vinterland!

Ja nu är den här, vintern, det har kommit riktig snö som legat kvar i flera dygn. Det har snöat så pass mycket att vi plockat fram snöbjörn och snöskyfflar.

Jag fick sopa av och ruska foderhäckarna lite innan jag fyllde på med nytt hösilage. Det knarrar under klövarna när de trippar ut ur stallet till frukostbordet mina fina flickor.

Men det är ju skönt att vara uppe den här tiden när ljuset smyger fram över trädtopparna. På någon vecka till är det mörk den här tiden på morgonen, då kan man hålla sig för skratt. Den mörka vintern är inte kul här hos oss, verkar vara någon åldersgrej också eftersom jag tycker det blir värre för varje år. Hehe, låter ju som min egen mamma när jag klagar på det här med ljuset. Faktum är att det bara är att tugga i sig eller flytta söderut. Ingen tvingar en ju att bo här precis :-)

Efter utfodring och rastning av hund körde jag ner till Svensbyn i Piteå för att gå på kurs i skinnsömnad torsdag-fredag, kanske jag får med mig kameran imorgon fredag så jag kan ta några bilder under dagen, vi får se. Kul är det och helt uppslukande så vette sjutton om jag har tid att fota nåt. Hej svejs!

4 kommentarer:

Livet på Nedergård sa...

Nu blir jag ju riktigt avis här... För det första ser det så ljust och fint ut med snö, men mest av allt avundas jag dej för skinnsömnadskursen! Det är något jag har drömt om länge, men inte ordnas det ju sådant i vårt lilla land....

Annelie sa...

Ja äntligen blev det ljust ute, novemberslasket får mig på riktigt dåligt humör. Kursen var jättekul och lärorik så jag hoppas det blir fler, arrangör här hos oss var vår egen Fåravelsförening i Norrbotten och Hushållningssällskapet.

Therese på Granne med Pellgårn sa...

Mysigt ser det ut. Hellre snö så här års än slask och mörker i alla fall tycker jag. Man ser liksom inget när det bara är mörkt och blött överallt. Vad kul det lät med kursen. Har själv funderat på att gå en, då jag gillar att sy, plus att jag jämt har en massa ideéer i huvudet och vill göra något av kommande skinn.
Ha en trivsam farsdag! /Therese

Annelie sa...

Anmäl dig nästa gång! Vi var bara sju deltagare på två ledare, väldigt lyxigt. Lördag-söndag höll de kurs i Västerbotten och till den var det 14 deltagare. Kul, lärorikt och trevligt att få babbla får och hantverk med likasinnade!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails