söndag 27 oktober 2013

Brolyse -check.

Tada! Nu är den på plats och vi ser äntligen var man sätter fötterna när man kommer hem på kvällarna, ja ni förstår min lycka eftersom jag gör ett inlägg om en så vardaglig sak.

Jag som hållit på att titta på olika arnaturer men inte hittat någon som passat fick tillslut krypa till korset och acceptera att våran gamla är bäst till trädgårdsmästarens belåtenhet (eftersom han tycker jag är väl omständlig och detaljnörd i vissa avseenden).

Den sprider ljuset på ett väldigt praktiskt men omysigt sätt, kanske det kan hänga ihop med att vi alltid har en ful lågenergilampa i. Den ska jag byta till en Led istället så kanske det blir bättre, fast helst en klar trådlampa förstås... Nu är det allafall upplyst.

Det var svärsonen Olof som såg till att den blev monterad och satt i bruk. Lite bök när man ska ta hål i timmerväggar och klamra i minusgrader. Varför kommer man alltid på sådant här "utomhusjobb" när det är kallt?
Hos oss beror det förstås på mörkret, hela ljusa sommaren klarar man av utan belysning men sedan när hösten kommer så kryper allt mörker över gården som en tät svart filt och det blir väldigt tydligt att det skulle sitta finfint med lite utomhusbelysning här och var.

Här är det helt uppenbart att vi inte fått upp hängrännorna ännu, underkylt regn som sipprar ned i nacken och nerför ryggen avhjälptes med ett paraply under monteringen. Vi fick flera armaturer monterade när han ändå var i farten plus att elen i växthuset är förberedd inför vårens odlingar, nu kan man ställa in värmefläktar och ansluta utan att dra sladdar över gårdsplanen. Toppen att få det gjort! Sedan fixade han också den livsviktiga elen till motorvärmaruttagen, dom klarar man sig inte utan här hos oss när kvicksilvret kryper ned mot 30 grader.

Ena dagen regn, snö och slask och andra dagen riktig snö. Igår kom det några cm och den låg kvar i morse när jag urfodrade. Måste ut och ta in de sista elstängslen innan de fryser fast ordentligt, för nu är vintern på gång!

Slutligen, den som spar han har. Den här fina backelitkontakten sitter nu på insidan i farstun och betjänar brolyset. Funnen i gömmorna och som gjord till vårt "nybygge". Den får symbolisera filosofin i den här familjen, det ska inte köpas nytt hit och dit, det ska återbrukas och sparas till kommande behov. Ibland väldigt tröttsamt (när jag blir galen på alla pinaler vi har) men oftast väldigt bra.
Ett annat exempel på det är vårt växthus men framför allt dotterns och Olofs nu pågående växthusbygge, där är det också återbruk som gäller. Men det ska jag berätta om i ett annat inlägg om jag hinner ta några bilder innan snön bäddar in allting. Ha en skön söndag alla!

2 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Detaljer är viktiga, så bra brolyset blev. Passar fint in.

Självklart observerade jag att spårskruvar använts till strömbrytaren. Finfint såklart :-)

Annelie sa...

Tack, tack, ja det ska till en byggnadsvårdare att se det fina fina i spårskruv. Inga förhatliga torxs eller stjärnskruvar här inte. Måste ärligt säga att det inte alltid blir så här "rätt" överallt men ambitionen finns!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails