tisdag 8 oktober 2013

Vad gör du i morgon?Ja det kan man verkligen fråga sig, den här vecka ska försäljningen av handelsträdgården bli klar. Trädgårdsmästaren är nu inskriven på arbetsförmedlingen. Med sig hem från besöket där fick han en hel bunt med papper om de nya rutiner som följer med arbetslöshet och jobbsök.

Det är ju inte så att han inte har saker att göra men ett lönejobb bör han ju skaffa sig eller i alla fall försöka. Han ska bara landa lite först i sitt nya liv som, ja inte arbetslös utan som företagslös, det tar nog ett tag att vänja sig vid det. Här har han fyllt i a-kassan för småföretagare och konstaterar att "vi måste skriva ett CV"... notera pluralformen. Jag ska väl erkänna att jag också använder den när jag vill att han hjälper mig med sådant som jag är mindre bra på. 

Som arbetssökande ska man visa sig aktiv. Hans handläggare tipsade om mässan Load up North som ett exempel på aktivitet. Det passade ju utmärkt för vi hade tänkt gå på den hursomhelst.
Det är en ny mässa och mötesplats för entreprenörer inom skog- och gruvindustri. Smockfullt mässområde med stora maskiner, den här mässan är en fackmässa för Barentsregionen, den hölls för första året och blev snabbt överfull med utställare så till nästa år ska den utökas. Inne i mässhallarna fanns allt från prova skotare i simulator till rekryteringsmontrar från olika gruvbolag.

På bilden är det Cliffton minings lastbil för järnmalm, de nya gruvorna i Norrbotten har inte järnvägen som pulsåder så då krävs det sådana här fyraxlade lastbilar till malmtransporterna, släpet var lika tungt utrustat. Om jag nu hade varit mer intresserad så hade jag kollat hästkrafterna under huven också men som sagt det missade jag. Jag vet i alla fall att hela ekipaget med släp är närmare 25 m långt och med sina tio axlar optimerat för 90 ton!

Kanske ett CE-körkort kunde vara något? Jobba intensivt i Pajala och komma hem varannan vecka? Det var det där med boende då förstås, senaste toppnotering på bostadsrätt i Pajala ligger på över tre miljoner kronor. Visserligen i ett renoverat gammalt hus med anor men ändå, vi pratar om Pajala... där det uppenbarligen är rena rama Klondyke-stämningen!

4 kommentarer:

Mien sa...

Så modigt av din trädgårdsmästare att göra något nytt! Jag vill också våga det. Jag önskar honom all lycka med det nya livet!

MrsUniversum sa...

Åh, du beskriver "Norrland" i ett nötskal i slutet av inlägget. Naturresurser som förs söderut av stora, ofta utländska, företag för att förädlas...

Annelie sa...

Tack Mien, det kan nog behövas. Ovant och oskrivet hur det blir...

Ja visst är det märkligt att vi i
Sverige låter vilket bolag som helst prospektera och utvinna våra naturresurser utan att ens beskatta så det kommer pengar tillbaka till regionen (och landet), det är både idiotiskt och sorgligt...

Blogger sa...

Bluehost is ultimately one of the best website hosting provider for any hosting services you need.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails