tisdag 12 mars 2013

Snöhögar

Alltså, vi har mycket snö, vi har gott om plats för snön och den snösmältning som sedan blir när allt ska omvandlas till vatten. Vår gård är traktorvänlig, dvs här finns inte plats för så mycket lullull för det ska skottas och fösas snö åt alla håll och kanter. Nu när våren kommer så gör trädgårdsmästaren alltid en riktig skottning då han trycker bort snön från gårdsplanen så vattnet från smältingen hamnar ut på betesvallarna.

När jag besöker andra delar av landet, främst söderut så ser gårdarana alltid så idyllliska och gulliga ut. Det är tätt mellan husen, grindar, fina staket, stensättningar och trappor, slingrande vägar med alléer och fina trädgårdar. Alla hus har fina uteplatser med träd och häckar tätt inpå knutarna.

Hos oss är det mer plogvänliga autostrador med vida ytor vart man än vänder sig. På sommaren kan jag komma på att vi ska göra än det ena och det andra med vår gård men det faller alltid då trädgårdsmästaren tar ned mig på jorden och säger att det kommer inte att fungera med ett träd där eller en häck här för var ska vi då lägga alla snö?  Eller så rasar det från taken så en plantering  nära huset är helt dödsdömd. Vi har ju trots allt vinter och snö i sex månader hos oss.

Hehe, måste bara tillägga att jag är glad att vi bor som vi bor för i villaområdena kan det bli riktiga bråk mellan grannar just för det här med var man lägger snön.
Gud nåde den som föser ut det på vägen så att plogbilen föser den till grannens infart, eller fy skäms på den som kör snön på snöbjörn och tippar den på andra sidan vägen i diket hos en annan granne så att spireahäcken mosas sönder.
Det är därför snöslungan är så populär den sprider ut allt i ett fint lager så inga spår syns varifrån all snö kommer...

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails