måndag 11 mars 2013

Matplats ute

Nu äter alla ute vid foderbordet, så här kan det se ut en mulen morgon. De dagar det är busväder ger vi inne i stallet, eller om vi själva är lite krassliga som jag var förra vecka. Krafterna räckte precis till jobb och sedan när jag kom hem så var benen och huvudet tunga som cement. Då var det skönt att få ösa upp maten inne på foderbordet, fylla på vatten och mineral och sedan bara få gå in och lägga sig. Katterna sköter sig själva och Atle var hos lillmatte några dagar.

Sådana gånger brukar jag tänka på de gårdar med missskötta djur. Det kan gå ganska snabbt från ordning och reda till misär, tänk om man blir allvarligt sjuk i kroppen eller knoppen och inte får hjälp, bara på några veckor så blir ju hela gården eftersatt och i värsta fall med djur som far riktigt illa.

Är man två så kan man ju dela på ansvaret och klara sig tills man är piggare, ja iallafall när man bara har några får, katter och hund. Våra skötebarn är ju annars våra företag, det går liksom inte att sjukanmäla då. Däremot kan vi oftast styra lite och se till så vi får gå hem tidigare och vila de dagar man inte är pigg, som tur är.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails