söndag 8 januari 2012

Vintrig skönhet och känsla för våren

Så var julen bortstädad, trettondagsafton och sedan är det färdigt. Det har kliat i fingrarna några dagar att få sopa undan allt glittrigt och juligt. Varje årstid har sin charm så är det bara.

 Fick en Phalanopsis av mannen, den passar bra som sval vintrig skönhet så här i början på januari.

Men vissa juliga inredningsdetaljer hänger med ett tag innan de stuvas undan, mina handbroderade kuddar som här toppas av en fin en från IKEA och alla amaryllisar som inte blommat ännu.

I kontoret ligger det kvar en julklapp från våra fina grannar Gertrud och Sven-Åke, varje år så är vi förbi med en Amaryllis dagarna före julafton och varje år så får vi en Alladin chokladask. Vi får chokladaskar och annat av våra leverantörer till jul så det blir några att äta, den här kommer nog också att gå åt om jag känner min man rätt.

Det är fortfarande vintrigt och mörkt så det hinner knappt bli dagsljus innan solen snabbt vänder ned igen så där vid 14-tiden. Men i salen känns det ändå ljusare och luftigare nu när granen är borta.

Jag har varit ledig idag så jag hann med ett besök hos dottern och Olof som jobbar vidare i sitt renoverings- och byggprojekt. Nu har snickeriet i Svartlå levererat och monterat alla fönster de gjort till utbyggnaden. Det här rummet ska bli kök, ljust och fint kommer det att bli. Ut mot gården är det ett större fönster med tre lufter.

Att vara ledig en lördag känns bra, trädgårdsmästaen däremot har sin jobbhelg. Här är han i blomkylen och tar fram potatis åt mig som jag ska ta med hem. Vi har vår skörd här inne i backar på golvet. Vår egen matkällare är en aning varm så de går i grodd för fort men här är det svalt hela tiden.

Årets fröer från firmorna Nelsons och Weibulls är upppackade i sina ställ. Det sprider lite inspiration, bara solen visar sig så att jag får riktig känsla för att det ska bli vår någon gång. Trädgårdsmästaren har iallafall sått chillin nu och mer kommer det att bli här fram över...

4 kommentarer:

Susanna sa...

Kan man redan börja så??

Inger sa...

Å vad roligt med frön, måste ta mig till trädgården./ Inger

Katarina K sa...

Nämen, har han redan sått chilin, nu blir jag stressad. Kanske läge att köpa frö. Ska inte så speciellt mycket i år, men chili och tomater måste man ju ha, åt sig själv.

Annelie sa...

Javisst kan man så, men det är ingen idé att sätta för tidigt. Står på fröpåsen vad som gäller för olika fröer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails