torsdag 19 januari 2012

En dag på jobbet, ja inte mitt utan katten Turbo

 Nymfparakiter och en Undulat samsas i stora fågelburen på Trädgårdsmästarens företag.

Grå Nymfparakiter, jag är uppvuxen med fåglar, vi hade alla möjliga sorter under min uppväxt. Allt från Kanariefåglar till Parakiter.

 Nå väl, den här killen stortrivs på sitt jobb.

 Man kan ligga och mysa vid kassan eller uppe på några värmerör eller som här med full utsikt rakt ovanpå "maten".
Turbo är en riktig mysplutt, tyvärr blev hans bror Max överkörd av en bil för något år sedan. Det var jobbigt både för oss och för kissen Turbo. Kändes som om han letade sin polare som han hade delat sovkorg och matskål med i hela sitt liv.

Tur att de sitter säkert i sin bur. Sommartid får de flytta ut i försäljningshallen, utom i somras då var det för varmt där, rättare sagt det blir alltid varmt i drivhus och i somras var det exeptionellt varmt så alla dörrar och luftluckor stod på vid gavel dygnet runt så det blir riktigt korsdrag. Fåglar gillar inte korsdrag, de får lätt lunginflammation och det är dödligt för en liten fågelkropp.

Den här buren har jag och trädgårdsmäsaren byggt för många år sedan, jag ritade och han svetsade sedan hjälptes vi åt med målning och kycklingnät. Den var tänkt som en voljär för Zebrafinkar, men de små rackarna är väldigt känsliga och så skräpar de ned mycket mer med sina lätta små frön som de äter så det fick bli lite större tåligare fåglar.

Det har passerat några genom åren, just nu tror jag tre är omplaceringsfåglar. Kunder som av olika anledningar inte kan behålla sin pippi brukar skänka bort sin fågel så de kan få fortsätta litt liv här i handelsträdgården. Det blir ett bra boställe för fåglar, vissa tider på dygnet är mycket liv och rörelse, mycket att se på också lite spänning med en katt på taket stundtals.

1 kommentar:

Mien sa...

Tack för den fina awarden! Så fint att dessa fåglar kan få ett nytt hem. Klart jag ömmar för fåglar men jag har också lite svårt för dem. Jag längtar inte tillbaka till tiden vi hade med höns. Deras fjädrar, deras kackel, deras osunda inställning till att hålla snyggt runtomkring sig. Men den katten, den skulla jag kunna betala mycket för. Så söt och så på jakt! Katters smidighet och självständighet får mig på fall.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails