lördag 14 januari 2012

Snögubbe, snöiga gubbar och Cape East

Torsdagkväll bjöd på ett härligt ljus, man kan tro att ett UFO landat bakom ladan. Snökristaller gör att allt ljus reflekteras och blir starkare. Så här ser det ut när det är tävlingskväll på travet under vintern. Fullt påslag på all belysning och det spiller över på hela grannskapet. Vi bor ca 3 km från banan tänk hur det är för de som bor i alldeles i närheten. Inga myskvällar när det är kvällstrav får man förmoda.

Det fortsätter att snöa, dvs det är precis som det ska här i Norrbotten i januari. Vi har hämtat hem snöslungan från pappa och den fungerar utmärkt. Snöröjning med traktor och så lite finlir med slungan där det driver igen.

Trädgårdsmästaren är väldigt nöjd med slungans kapacitet, däremot tar det lite på hans självkänsla det här att bli som alla andra gubbar.
-Jag har ju sagt att jag aldrig ska bli en sån där som drar omkring på en jävla snöslunga, helt insnöad som en stor vit snögubbe och titta här vad jag går omkring med, en stor orange maskin som jag känner mig gubbigt nöjd med!

Jag har också provat, det är riktigt kul men ganska tungt, den går ju själv men man måste styra och korrigera lite, sedan är det många rattar och spakar att hålla koll på och det är väl det dom inte klarar de där "snögubbarna". Hipsvips vänder man ekipaget och hamnar i motvind och då har man hela snökanonen över sig, inte så kul men väldigt roligt för den som tittar på, fick mig några rejäla fniss den här kvällen. Ungefär som med leksaks ormarna jag la ut i jordgubbslandet för att hålla fåglarna borta. Då fick jag också ha lite roligt åt mannen som glömde bort dom mellan besöken i trädgårdslandet.

Den här helgen ska jag använda min fina julklapp som jag fick av dottern, jag ska vara här och bara ha det skönt, vi är ett gäng tjejer från handeln som gör slag i saken och åker på spa-weekend till Cape East för att gotta oss lite.

3 kommentarer:

Flitiga Lisa sa...

En lite award till dig och dina får från mig. Kolla på min blogg.

Jenny sa...

Är alla dina skinn beredda utan krom? Har du några till salu nu? Jag är väldigt intresserad av ett :) maila mig gärna på Smihla@hotmail.com
Mvh jenny

Blogger sa...

Bluehost is ultimately one of the best hosting provider for any hosting services you might require.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails