fredag 14 oktober 2011

Lite vemodigt det här med frost

En morgon i helgen som var. Allt är silvergrått och tyst. Talgoxarna hoppar runt och kollar om fågelbordet har några gosaker att bjuda på. Växthuset är grått av frost, det är dax att tömma alla vattentunnor, särskilt den till vänster som är en jättekruka från Grekland. Den tål inte frostnätter, den har flera skador från tidigare renvåta höstar som plötsligt övergår i frostkalla nätter.

Här behöver det lagas lite, antar att trädgårdsmästaren tejpar den här lilla biten. Han sprättar inte kitt och byter en stor ruta för ett litet hörn. Pragmatisk kille min trädgårdsmästare, det är inte så noga med utseendet bara det funkar praktiskt.

Stora fina knölbegonian som vi fått av en kund till T har blommat fint hela sommaren. Nu ska knölen grävas upp och sparas till nästa sommar. Känns riktigt gammeldags att driva begonia från knöl så som trädgårdsmästaren gjorde när han var ung. Nu köper ingen begonior förutom kyrkogårdsförvaltningen, det är en vanlig blomma på svenska kyrkogårdar. Men de är maffiga med sina stora fyllda blommor i färger från rosa till djuprött.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails