onsdag 12 oktober 2011

Åsså lite får då...

Tänk att en liten tråd håller koll på de här herrarna. De har varit ute på fel sida i sommar men inte som en medveten rymmning utan mer som en konsekvens av ihärdigt betande och tjock päls = de får trådarna på ryggen och vips så är de på fel sida. Harald jr närmast som är kompakt och satt med finaste ullen, bakom står Baxe med sin högresta profil och långa breda kropp han är större men tvåa i rang. Nu går de hemma och betar det sista gröna i sin vårhage.

Långhåriga tanter på återväxtbete som nu mest ser ut som en mager stäpp. Men motion är bra, trots att de får ensilage så går de ner långt på vallen och snappar åt sig det sista av gröngräset. Är det uppehållsväder ligger de och idisslar på stenhöjden närmast växthuset, gassar solen eller när det regnar så går de gärna in i stallet.

Dax för klippning också. Närbild på Lottas krusiga ull som är tät och väldigt finkrusig. I år så kan jag tydligt se att två av fjolårslammen har gobelängull. Renrasig Finull med ulltyp gobeläng, det innebär 6 krus eller färre per 3 cm. Men här är det finkrusig Finull. I eftermiddag ska klipparn komma, hög tid på gränsen till sent, det är kalla nätter nu.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails