söndag 2 oktober 2011

Dagarna bara rullar på

Vilken höst, regn, regn. Helt hopplöst att få något gjort när man är ledig. Alte han gillar inte blötväder eller som husse säger; hundknullarväder (ursäkta uttrycket men så kallar han det). Hmm jag vet inte om Atle sprattlen håller med för några regniga nyp har han då inte fått vad jag vet...
Här har han hoppat upp i trädgårdsbilen och hoppas få åka med husse på uppdrag.

Lördagkväll efter en god middag hos syrran så promenerade vi till Bodens goldengate, hängbron över Luleälv i Bodsvedjan. Den byggdes 1941 för att A8 och Ing3 snabbt skulle komma ut till sina övningsområden på sandra sidan älven där punkt 49 ligger bland annat. Säger inte en oinvigd så mycket men den punkten är viktig att ha koll på inom det militära, den är ett riktmärke för oss civila också. Bron är ett byggnadsminne som kommunen nu har restaurerat och monterat fin belysning på, vacker i höstkvällen.

Syrran och jag har ägnat helgen åt vår pappa som ska flytta in på äldreboende. Vi har tvättat kläder, flyttat lite småsaker och hängt upp gardiner i nya lägenheten samtidigt som vi förbereder oss och honom på den egentliga flytten som vi ska göra på tisdag. Det blir skönt när det är gjort även för pappa som har blivit riktigt gammal de sista två åren. Att tappa närminnet är ingen lek, han kommer inte ihåg saker man sagt en kvart tidigare, allting måste processas och tas om flera gånger. Än så länge så fungerar det att skriva ned det vi kommit överens om så han kan läsa det flera gånger och fråga om och om igen tills det blir ett grumligt igenkännande av något som i bästa fall fastnar lite grann någonstans mellan "placken".

Mellan de göromålen så har vi stökat lite här hemma, lammen slaktades tidigare i veckan och allt kött kom tillbaka i sina lådor så det har vi packat och fryst in. En del malde vi tilll färs på en gång.
Jag har gjort ett litet styckningsschema så man kan se var på lammet alla delar kommer ifrån och vad de olika delarna är lämpade till. Till nästa år så ska det vara som en beställningsedel så jag ska klura lite mer på upplägget men lammet är jag nöjd med, det är ett Finullslamm om ni inte ser det!

Jag började med köttet men trädgårdsmästaren tog över när kvarnen kom fram...
Sedan har vi gjort iordning baggarnas box och rensat upp i deras vintehage så till veckan får de flytta hem igen. Ska boka klippning för fåren också men först måste vi få installera pappa Linus på hans boende och se till så att allt funkar där.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails