tisdag 26 april 2011

Mera påskhelg...

Hela påskhelgen har varit varm och skön, med god mat och prat. Här provar trädgårdsmästaren en ny drink mitt ute i hagen. Lite svalkande och livgivande björksav från en av alla björkarna som växer där.

Enkel tappning med sugrör, petflaska och balsnören. Borra ett hål med dimension för ett sugrör, nu har vi tappat från små björkar för att få oss någon mugg med björksav på morgonen. Nyttigt och gott, smakar som väldigt svagt sockervatten.
Påskdagen var arbetsfri, trädgårdsmästaren jobbar förstås hela helgen, det ska vattnas och luftas men är stängt för kunder påskdagen och annandagen men när han är klar med det är vi lediga. I år så bjöd vi in till grilllning på påskdagen. Öl, vin och påskmust på kylning i sista snön och grillen eldad och förberedd.
Alla fick göra sina egna folieknyten med potatis, fetaost/ädelost, grönsaker och kryddor. Enkelt att slänga på glöden medan man grillar sin korv eller köttbit. Gott och trevligt och så skönt att träffas på dagen i fina vädret. Inget nattsudd för min del just nu när jag vill vara pigg och alert om det blir något knas med lamningen. När solen börjar gå ned och det blir svalare så var alla mätta och belåtna. En del cyklade hem och några stannade kvar lite längre.Annandagen blev däremot en arbetsdag här hemma. Vi har eldat gammalt gräs i en av hagarna och samlat ihop och eldat ris och skräp i tackornas vinterhage. Kapat ved, tagit fram vattenslangar och krattat lite på gården, det är torrt och fint så det får vi fortsätta med under veckan. Men nu är det arbetsvecka igen efter en väldigt skön och solig påskhelg.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails