fredag 22 april 2011

Kolla, grönt gräs!

Vårrullning med Nils, han ligger i syrenbersån och slappar. Rullar sig fram och tillbaka, njuter av värmen. Här sticker det upp grönt gräs, nästan all snö är borta och vi kan räfsa runt huset där det är torrt.Men inte idag för det är Långfredag och då ska man göra ingenting kanske äta lite våfflor. Frasvåfflor med åkerbär och vispgrädde. Tänk när man var barn då fick det inte vara något oväsen eller bus på Långfredag, då måste man vara i stillhet och ha tråkigt.

Syrran har en minnesbild av när hon sitter i Snårbäcksliden hos mormor och morfar och har just det, tråkigt.
-Satt på kökssoffan med finklänningen och små skor på, hamrade med hälarna mot soffan, det kröp i kroppen och dagen var så lång och tråkig.


Syrran hämtade upp vår pappa och kom ut till oss för idag skulle vi äta våfflor tillsammans ute i växthuset. Så här sitter de på vår kökssoffa och fördriver lite av långfredagen medan jag kokar kaffe och vispar grädde.


Atle är med och tycker vi är ganska tråkiga, inget bus och inga godsaker, inget roligt som händer mer än att man blir lite kliad. Matte hon håller på med den där manicken hela tiden, vad pysslar hon med?


Tillslut kommer den, en avledande gäspning. Jaha det blir inte roligare än så här, den här långa fredagen.

Soligt, varmt, gott fika och nybryggt kaffe, en skön och slapp långfredag. Trädgårdsmästaren måste jobba för växterna står inte och vilar en sån här solig dag men jag har tagit mig ledigt hela helgen, påsken är bäst på det viset, mina tjejer på kaféet jobbar och håller ställningarna de dagar vi har öppet.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails