onsdag 20 april 2011

Inga lamm ännu, bara tjockisar

Inga lamm idag, bara tjocka hungriga tanter, i stallet alltså. Hehe, nog för att det finns såna på andra ställen också. Tur att jag kan kasta sten i glashus för jag hör inte till de slankas skara.
Närmast till vänster är Lotta, hon fick två lamm ifjol, jag tycker nog att hon är lite större det här året. Svarta lammet Frökenfröken borde bara ha ett. Oftast ser naturen till att det blir så, ett lamm första gången. Kajsa hon är så liten och nätt, blir säkert ett lamm om två veckor kanske?Vi har helt glömt bort hur kall och hemsk vinter var, nu är det så skönt att gå ut på morgonen. Baggarna som har frigång strosar runt i vinterhagen och gnager på allt som är ätbart. Atle han är med och fixar morgonbestyren för att sedan försvinna på en egen tur. Hagarna är blöta men snöfria och där finns mycket att nosa på. Sedan kan man gå en tur till grannarna Gertrud och Sven Åke, för där ligger det bullar och annat gott vid fågelbordet.
Spaningspatrullen Tjorv och Kurre sitter i morgonsolen och värmer sig. Vi har haft nollgradiga nätter senaste veckan, det blir snabbt varmt när solen kommer upp på morgonen.
De är mysiga våra katter och hund, de är gärna tillsammans både när de busar och ligger och vilar, tyr sig till varandra. Katterna har olika revir men de går in i varann, sedan är de väldigt olika som individer. Tjorv han är mer stillsam och håller sig inne mer medan Kurre oftast är på språng med något okänt mål framför nosen.

Atle han lever efter devisen; ingen spaning ingen aning. Är man en gårdis* så ligger det liksom i generna. Vakta gården och hålla koll på inkräktare och skälla ut dom om de kommer för nära eller verkar skumma.


Tonårskillar (tjejer viftar han bara på svansen åt) som stojar och stimmar eller cyklar i grupp de åker genast på en utskällning, samma om det passerar någon som är rädd för hundar, det känner han direkt. Det är inte så kul för den personen eller för matte som får skämmas när han skäller som världens största argaste vakthund och fnyser belåtet när de passerar.
*Dansk Svensk gårdshund


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails