måndag 18 april 2011

Födelsedagskalas, snöhögar och lite döda djur...

Trädgårdsmästarens bror fyllde år på söndagen, strålande sol men blåsigt så det var skönt att sitta inomhus i soliga fina köket med fina Mårbackapelargoner i fönstret.

Löjromstoast på hembakt bröd och så fika med tårta och småkakor efteråt, som ett riktigt kafferep!
Syskonbarnet Emil följde med mamma Helena och pappa Lars på 58 årskalas.
Den lille rackaren är en kunskapstörstande 4 åring, han läser menigar och räknar matte som en sjuåring. Vad ska det bli av en sån kille tro? Pappa Lars är förundrad. -Matte hade jag alltid svårt för, var det värsta som fanns. Men Emil han är frågvis och ska veta vad det står och hur man räknar, hela tiden.

Jaha lite döda djur var det ju. Kattskrällena har tagit den fina Snövesslan som vi haft i vedboden. Om jag haft höns så kanske jag tyckt att det var bra men nu har jag inte det. Fint litet djur med lenaste pälsen. Vi har hermelin på gården också med den är ännu mindre och har en längre, svart svans. Hermelinen (Snövesslan också för den delen) är väldigt nyfikna djur men skygga. De gånger jag sett dem så blir jag alldeles varm i hjärtat när de nyfiket kikar fram från olika ställen, de är som den där fågeln i Kalle Anka på Julafton. När man tittar på dem så dyker de strax upp på ett annat ställe, pilsnabbt!


Vårvintern övergår till vår rekordsnabbt. Fick order om att fota runt huset så vi kan jämföra nästa år. För en vecka sedan så hade vi 40 cm snö ute i hagarna. Med den här takten så kan vi släppa ut på bete tidigt i år. Vi som inte fått ett endaste lamm ännu. Från onsdag kan det ske om jag går efter tabellerna. Vore väldigt fint med lamm under påskhelgen!

Kolla, det här var igår, idag är det bara lite snö kvar ner mot "skogen". Konstig påsk med barmark. Men april är inte slut än måste jag väl tillägga. Kanske det kommer ett klassiskt norrbottniskt "bakslag"?

Trädgårdsmästaren och Olof med fångsten, kolla krattan!.
Lite mer döda djur, sorkarna är gigantiska i år, så stora att katterna inte riktigt klarar av dom. Nils, gammelkatten, han är så rutinerad så han jagar och dödar alla sorter men småkillarna har inte lärt sig riktigt.
De går ut på vallen och sitter vid ett hål och väntar. På en stund tittar det upp en välgödd sork som snabbt hamnar i gapet på katten. Fine, det kunde sluta där men då ska Kurre eller Tjorv ta med sig sin leksak hem på gården för att leka lite, tror ni den stora sorken går med på det?
Ombytta roller, vem blir jagad och biten av en väldigt arg gnagare med jävligt vassa tänder? Måste tillägga att det såg väldigt märkligt ut när Kurre försökte värja sig och samtidigt jagade den med höga bocksprång.
Det slutar med att trädgårdsmästaren går ut och skjuter sorken med luftgeväret. Det har han gjort två gånger den senaste veckan. Vi vill ju inte ha gården full av en massa skitförbannade sorkar som står på bakbenen och fräser åt oss när vi går förbi.

2 kommentarer:

Anna sa...

Jisses, vilken sork! Ser framför mig den hoppande och förvånade katten - vänta nu, det skulle ju vara tvärtom. Tur att ni fick fatt på den så den inte för de storväxta generna vidare.

Annelie sa...

Hej Anna! Tycker precis som du, vi ska inte föra de storväxta generna vidare. Det räcker med små och medelstora typerna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails