måndag 4 oktober 2010

Skinnen har kommit


Våra första skinn från de lamm vi slaktade ifjol har kommit. Jag har valt att göra tre olika längder så vi kan se hur de blir. Ett ekoskinn också.

Vi ska salta om våra nuvarande skinn och skicka dem i tid i år. Förra höstens skinn kom inte iväg förrän i februari, trodde det skulle vara någon surskada eller annat men det gick finfint. Trädgårdsmästaren grälade på mig för att jag inte fick iväg dem och när vi väl skickade dom så var ett i princip frystorkat! Men som sagt det gick bra och alla är kritvita.


Här är det 35mm ekoskinn till vänster och tvättbart 17 mm pälsskinn till höger.
Ekoskinnet är finare i färg och känsla. Det tvättbara blir lite dött med en kall vit ton. Båda är väldigt mjuka och ulliga.
Skinnet som skymtar på korgstolens dyna är getskinn, små skinnbitar ihopsytt till en större "fäll".


Det tredje skinnet blev ett mattskinn, full längd på pälsen, mjukt och vitt.
Härliga skinn men lite sugen är jag på pälsfår just för skinnens skull de har en helt annan lyster. Men, men vita fina skinn till inredning, tofflor och barnvagnen finns det också behov av!
Dynan i den här korgstolen är ett tvättbart skinn inköpt på IKEA, jag kan säga att det är lite skillnad mot det tvättbara från våra finullare.


Kollade runt i trädgården på morgonen efter morgonprommisen med Atle, Rödluvan ger gigantiska äpplen iår, som köpe-äpplen!


Det blir lätt av man glömmer bort växthuset på hösten. Men vi har växter kvar här inne fortfarande. Tomater, chilli och någon pelargon som väntar på vinterförvaring. Cypresserna har stått ute hela sommaren och ska snart få komma in i värmen hos oss. De blir fina höstblommor i köksfönstret.
Lite höstvemod känner jag allt när jag är här inne sommaren är definitivt över.


2 kommentarer:

Susanna sa...

vilka fina skinn ni fick! jättefina!

Annelie sa...

De är jättefina och en provkollektion kan man säga. Bra att veta hur de blir, ska prova en beredning utan kardning så att mer av kruset är kvar. Jag tror att årets fällar har bättre ullkvalité! Nu ska jag kolla in din blogg, vi ses/ Annelie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails