fredag 29 oktober 2010

Husinköp


Tja vi tänkte att ett till projekt kunde sitta bra när vi börjar bli klar med vårt nuvarande.
Haha skoja! Det är dottern och Olof som köpt ett hus med stora behov av händiga renoverare.
Ganska snabba beslut men de har tittat runt ett tag på olika villor, hus och gårdar.
Det här huset med sin fina stora tomt på 4000m2 kommer att bli superfint. Sedan är det ju så att hus alltid ökar i värde på lång sikt, en framtida investering för de två unga entusiasterna.
Krasst räknat är det nog två år innan de bor här, det är väldigt mycket att göra.

Med vårt eget husprojekt höll vi på i över 4 år under sommar och höst innan vi kunde flytta in. Varje vinter så stängde vi igen huset och jobbade för att spara pengar till nästa byggsäsong.
Att renovera och bygga kan verkligen vara en prövning för de bästa förhållanden så det gäller att vara överens om arbetsinsatsen och pengarna.


Vi ska försöka hjälpa till förstås, så mycket vi hinner. Förra helgen så var vi lediga på söndag och spenderade några timmar hos dom, alla vi föräldrar var på plats plus syrran, Nisse och Johan.
Här tar O och trädgårdsmästaren ned några ruttna rönnar, de har skruvat upp en provisorisk hängränna också för att leda bort allt regnvatten.


En riktig uthuslänga ingick i köpet. De gamla ägarna har lämnat lite verktyg och redskap, plus två gräsklippare.



Det är totalrenovering som gäller, huset har satt sig lite och så ska det byggas ut för att få plats med ett rejält kök, tvättstuga och badrum. Här är det T som kryper in under salsgolvet för att kolla den gamla matkällaren som byggts igen någon gång på 50-talet skulle jag tro. Det var allt möjligt skräp här nere, en krasad kakelugn (snyft), plankbitar och isolering. Trämaterial är aldrig bra att lämna i mullbänkar eller oventilerade grunder. Det blir snabbt en fin växtplats för svamp och annat som man inte vill ha i ett hus.



Jag vet att Olof har jobbat vidare i veckan med att ta ut hela golvet, ska bli spännande att se hur det ser ut. Trossbottnen var iallafall helt rutten och murken, blir nog en helgjuten platta här?
Nu arbetar vi lördag igen på våra företag både jag och T och det har varit kvällsöppet och annat den här veckan så vi får se om vi orkar/hinner ut någonting i helgen.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails