tisdag 16 april 2013

Redan hemma?


Avrundade lite tidigare på jobbet idag och kom hem till en förväntansfull vovve och dåsig katt i form av Nils som slapppade i en solstråle. Det är verkligen skönt att komma hem till solljus mitt på eftermiddagen, man hinner med både promenad och middag innan mörkret kommer.

Efter solig promenad i vårslasket så placerar han sig här, brevid sin matplats. Sedan några månader tillbaka så får han maten vid kökssoffan för där är det minst spring av oss tvåbenta. Han blir så lätt stressad om man håller på runt omkring honom när maten serveras. Det är det lite vardagslyx att få torrfoder på en av mattes assietter, fina Atle med sitt krokiga framben.
 
Anledningen att jag pep iväg hem tidigare än vanligt var årets SAM ansökan. Den ska vara inskickad till 18:e april så jag är ute i god tid, hehe. Nu gör jag inga större ändringar, lägger bara till ett nytt arrende för betesmark och vallodling men det är ändå alltid spännande med dessa digitala kartor och dokument. Ganska snabbt var den ifylld sedan får den ligga till imorgon innan jag trycker på "skicka" knappen, det finns alltid tid till att göra ändringar sedan.

Här skymtar förresten lathunden för "beräknad lammning" som Fåravelsförbundet skickar ut varje år. Det är en fickbok där vi kan göra noteringar om lammningen, antal bagg- och tacklam, det är också där jag skriver vilka som får resp öronnummer vi märkning och födelsevikt som senare ska försas in i Elitlamm.

2 kommentarer:

Christina i Grannäs sa...

Även jag hade tänkt vara duktig och vara ute i god tid... men än har jag inte börjat... kanske i natt eller i morgon eller...
På torsdag är jag ledig så det är reservdagen. Brukar gå fort bara man sätter sig!
Skönt att se att det inte bara är jag som sparat ;-)

Annelie sa...

Jag är en expert på att göra saker i sista minuten,tycker livet blir mer spännande så. Nej jag skämtar, det är ett av mina sämre karaktärsdrag men ganska vanligt tror jag. Herregud det är ju så mycket papper, ansökningar och tillstånd både privat och på företagen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails