söndag 28 april 2013

Äntligen barmark.

 

Nu äntligen har snön gett med sig och tinat bort. Det är endast några snöhögar på gården och baksidan av huset som envist ligger kvar men snart är de också borta, äntligen.
Idag har vi städat ute, räfsat gräset där det torkat upp, tagit fram trädgårdsmöblerna, plockat undan skräp i växthuset och eldat grenar och gammalt hö från vinterhagen.

Vi har njutit av gott kaffe i växthuset och ätit glödhalstrad fjällröding på hårdbröd med smör.
Sådana här dagar är kikaren alltid nära till hands då fåglarna flyger in över höjden och verkligen signalerar att våren är här. Det är streck med tranor, sångsvan och gäss som kommer över hustaken. Det är mäktigt med 20-30 tranor som signalerar sin ankomst, sedan har vi förstås storspoven som drillar nere på vallen också.

Stamrosen har fått flytta från trädgårdsmästarens jobb hem till växthuset, övriga planteringar väntar vi med till mitten-slutet på maj. Den här skönheten får ett täcke över sig på natten då vi fortfarande har 4-5 minus.

Hursomhelst är allt mycket enklare nu när vintern är över, det är skönt att slippa hacka bort is från vattenkaret hos fåren varje morgon och kväll, ett moment mindre att fixa med. Har förresten väntat på lamm hela dagen men nej, de håller på sig flickorna. Snart dags för kvällsrundan, säkert är någon på gång så det kommer smått på morgonkvisten.

2 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Våren har haft raketfart då den äntligen kommit. Förra veckan försvann snön helt här, alltså i norrlägen.

Saknar storspoven som aldrig hörs här i Mälardalen. Världens vackraste drill!!!

Annelie sa...

Håller med, världens vackraste, en riktig vårsignal. Men honornas lockrop när de flyger söderut och lämnar ungar och hanar kvar är lite vemodig...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails