tisdag 10 april 2012

Hittills på lammfronten...

Minstingen just nu, en liten tacka i andra fyrlingskullen. Lilla sockergrynet!

 Här är de alla fyra, två tackor och två baggar, sover en tupplur i en varm solstråle.

Kajsa med sina fyra, hon är ganska brysk med alla då hon blir less på deras snuttande. Möjligtvis har hon lite mjölk så jag har ökat på kraftfodergivan lite.

Flaskisarna i sitt lilla hörn. Ikväll har jag släppt dom med de övriga, oj vad de studsade runt. De fick sig nåra smällar av tackorna, hoppas de lärt sig att hålla sig undan från tanterna som inte är snälla med andras ungar. De har ju lammkammaren att gömma sig i som tur är.

Nyfödd trilling, Skäcken som gick tom i fjol har fått trillingar i år, hennes första lamm. Hon är lugn och väldigt duktig med sina små. Lite jobbigt att få så många, oftast får de ett lamm första gången.

Här är första fyrlingskullen, tre baggar och en liten vit tacka. Bara på några dagar blir de stadiga och runda i kroppen.

En av "flaskisarna",  baggen som är en kopia av sin svarta mamma Frökenfröken.

Den fina lilla tackan från första fyrlingskullen har dottern döpt till Cleo då hon har vackra kajalsotade ögon som självaste Cleopatra.

 En dag gamla och de har redan blivit mycket stadigare men är fortfarande smala över ryggen.

Frökenfrökens vita älsklingslamm, de svarta ville hon inte veta av. Eller som min pappa stilla reflekterade när han var här i helgen, -varför det hon är ju själv svart?

Så nu har vi fyra kvar som ska lamma vilken dag som helst. Tre har sådana här magar och större. En är instängd i lammningsbox och vartefter de blir ledigt ska jag låta de övriga ha egen kupé också.
Jag vet att lammracen brukar innehålla skutt på ryggen på idisslande tjockisar och det ser inte alltid så skönt ut att vara en del i den leken.
15 lamm på 5 tackor hitttills!

6 kommentarer:

Christina i Grannäs sa...

Roligt att det har gått så bra. Lammen ser verkligen pigga och allerta ut. Här har vi haft vår första lamning och nästa ligger och lammar nu...

Marianne sa...

Otroligt hur fyra st får plats i magen! Men oj vad de är söta! Och jag håller med din far. Diskriminering på vilka grunder?

Annelie sa...

Det är ett litet mirakel varje lammning jag känner mig priviligierad att få vara med och glad varje gång allt fungerar!

Sandra sa...

Åh så fina sockertoppar ni har!
Jag har full förståelse för att motionen är latent, det är inte ett litet projekt att ro runt. Du är ju inte precis jordbrukare på heltid, det finns ju vissa andra åtagande också..Kul att dieten fungerar. Jag lovar att säga till när jag blir elitmotionär =)
Trevlig helg!

Högagärde sa...

Vilka små sötingar. Jag blir aldeles sjuk, jag kanske skulle ta och gå ut till mina egna och inte sitta här framför datorn.

Annelie sa...

Visst Sandra passa benhinnorna bara ;)
Ja, det blir en del häng framför datorn här med, men ibland är det roligare att titta på andras projekt och lammisar...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails