tisdag 6 december 2011

Soffliggare och amaryllis

Jag kommer hem och möts av dottern som ligger och läser på kökssoffan med elden sprakandes i kösspisen, mysigt och hemtrevlig. Det är skillnad mot när vi är själva och kommer hem efter en lång arbetsdag till ett mörkt och svalt hus. Oftast blir det kalabalik då för hund vill ut katter vill in, alla är hungriga, även vi och vi är alltid sist på utfodringslistan.

Men nu var allt sådan fixat, även hundpromenaden. Min för tillfället väldigt osociala dotter som är helt inne i sin bok håller mig sällskap när vi lite senare dukar upp med te, scones och hemkokt krusbärsmarmelad. Det blev middagen, man får inte vara så nogräknad, jag har lagat mat hela dagen och kände inte för att dra fram en massa grejer igen så vi myste på med lite kvällsfika istället.

Atle sprattlen tar plats på lammskinnet när det blir ledigt, här har han full koll på alla munsbitar och eventuella smakbitar som kan hamna på golvet.
Den lilla rackaren, han har något fuffens för sig på nätterna nu för tiden, ska ut och kissa vid 2-tiden, kommer in igen och bäddar ned sig i min säng under täcket. Sedan vid fyra-fem så vaknar jag av att han är uppe igen och har hoppat ned på golvet och sitter där och piper. Inget i världen kan locka upp honom igen. Måste säga att jag vid den här tiden på dygnet inte utmanar ödet att få hallen eller sovrummet för den delen, nerskitet av en hund med dålig mage så jag kliver upp och följer honom till ytterdörren. Men nej, han står och tittar ut genom dörrspringan en kort stund och sedan pilar han snabbt som ögat tillbaka till sängen, hoppar upp utan problem och tar bästa platsen - på min kudde! Det här måste det bli ändring på det är bara en ful ovana, jag är jättetrött sedan när klockan ringer och jag måste kliva upp, Vem tror ni ligger kvar i sängen och trynar som en lite gris och jagar katter i sömnen dvs fäktar lite med tassarna och skäller i sömnen? 

                          

Nu har andra advent passerat, vi har fått ett tunt lager med snö och äntligen börjar det kännas som vinter. Även väderleksrapporten låter mer normal:  -Under torsdag-fredag blir det kallt i hela Norrbotten med temperaturer ned till -15, ymnigt snöfall i fjällen och normala mängder vid kusten. 
Tänk att man kan bli så less på mörker och regn att man hellre föredrar kyla och snö.
Mörker och snö är ok den här tiden på året. Förresten visst är den fin min amaryllis som dagen till ära har öppnat sin första blomma! Vit och rosaröd med härligt limegröna strimmor.

2 kommentarer:

Marieberg sa...

Vilken hemtrevlig stämning du beskriver i både ord och bild.
Och fina charmerande Atle har allt förstått hur "en slipsten ska dras" som överlistar matte i kampen om bästa platsen ;)

Sandra sa...

Oj så mysigt ni har!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails