söndag 18 december 2011

Klätt granen

Eller rättare sagt granarna, här hänger den lilla tomten i bordsgranen som vi har i köket. Det är en rumsgran som jag haft som krukväxt i tre år nu, den är väldigt tålig och trivs bra i vårt väl ventilerade och periodvis svala hus.

Så här ser det ut i salen, vanlig gran, huggen lagligt på eget skifte. Blandat pynt i alla möjliga färger, mest rött men allt är tilllåtet i vår gran, ju mer desto bättre. Även pappersängeln med porslinhuvud  som är en riktig 90-tals produkt får hänga på en gren.

Dottern har varit hemma i helgen så vi hjälptes åt att klä den på lördagkväll. Glögg och julmusik hör till. En normalstor gran för en gångs skull, annars brukar vi ha en tremeters som man måste ha stege för att kunna klä, men den här gick fort att göra klar. Min gamla "antika" julgransfot som jag plockat ur en container för 20 år sedan fungerar utmärkt fortfarande. Den är stadig och klarar stora träd.

Mysigt att kliva upp på morgonen och mötas av det här när man kikar in i salen, en grön doftande gran som glittrar och är fin med alla sina pumlor och ljus. Vi klär alltid granen i god tid för under julveckan har vi fullt upp på våra företag, inte förrän på julafton kan vi andas ut, ja trädgårdsmästaren jobbar alltid då också men brukar komma hem lagom till Kalle Anka.
Rumsgranen i köket har ganska klena grenar så där blir det lättare pynt.
               
Snart dags för en större kruka här tror jag... får bli till våren när solen kommer tillbaka, snart vänder det och vi går mot den ljusare årstiden!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails