lördag 3 december 2011

Läget i fårstallet

Avelsbaggen Baxe kollar hur det andra gänget har det i sin grupp. De har en egen adventsstjärna, den lyser dygnet runt och det behövs den här mörka årstiden. Det här att de kollar över är ju väldigt gulligt men inta så bra. Harald, den andra baggen blir inte glad när Baxe flörtar med hans tackor.

Arméns gamla hästfiltar har vi täckt för grindarna med, de är tunga och ligger på plats. Men vi har satt fast dom med gamla klämmor från batteriladdare. I den här familjen har vi haft många skruttbilar genom åren så startkablar och batteriladdare har vi hunnit nöta ut många av genom åren. Fast nu är vi riktigt "etablerade" bilmässigt och kör en finfin Honda som vi aldrig behöver öppna huven på.

Här är några ur andra gruppen, det blir inte riktigt ljust och bilden är utan blixt så därför denna oskärpa.

Åhej och hå, så här gör han Baxe! Klättrar på grindarna, så lätt för honom att skutta över om han vill. En dag här tidigare i veckan hade en av filtarna lossnat och det är inte kul. Harald är fortfarande alldeles blodig i pannan efter den incidenten och grinden är numer en böjd modell. Det är ingen lek när de stångas, går bra så länge de inte ser varandra men är filtarna borta så blir det ett jäkla ståhej.
Tycks vara värre när de är i ögonhöjd på marknivå, det blir ett helt annat kroppspråk än när en högrest bagge tittar på en annan bagge så här ovanifrån. Peppar peppar ska jag säga man kan aldrig veta. Hursomhelst börjar väl baggarna ha gjort sitt, de blir liksom lite rastlösa och hittar på andra hyss, fokus på betäckning är över och då måste man roa sig med annat.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails