söndag 26 oktober 2014

Gjort klart inför vintern

Semester i alla ära, men vad det blir körigt hemmavid bara för att man reser bort en vecka! Vi har jobbat på som bara den för att ta igen det. I torsdags klippte vi fåren, bättre sent än aldrig som fårklipparen Martin sa. Snabbt var det gjort, det som tar tid är att ordna logistiken före och efter, vi tar ju reda på all ull så det är noga med hanteringen. Nu ska den bara packas och skickas iväg.

Växthuset är städat och trädgårdsmöbler inplockade för denna säsong. Vattenslangar till alla vattenkar är tömda och ihoprullade. Hemmet är städat, tvätthögen efter semestern och förra helgens timmerförflyttning är rentvättad och vikt, vinterkläder framplockade och sommar dito undanhängda. Vintersulor bytta på båda bilarna. Halm, torrhö och korn hemkörd och stuvad i höladan. Saltstenar och lösmineraler inhandlade. Bilarna besiktade och körklara ännu ett år. Kvar är att få in all ved, men det ska trädgårdsmästaren ägna sig åt i veckan bland annat. Sedan har vi några några lastbilslass med sand som ska planeras ut innan vintern slår till på allvar.

Växthuset innan städningen var genomförd. Vemodigt och trist men så här är det ju varje år. På slutet av odlingssäsongen tappar man liksom intresset... och sedan när allt fryser bort då är det inte alls trevligt att titta in hit och verkligen inget ställe man tar sin kaffekopp och går till en ledig lördagmorgon.
Men nu är det städat och fint, redo för vinter och en kommande vårvinter då vi börjar nyttja det som "kaffestuga" soliga marsdagar. 


Så här såg det ut i fredags, då får man lite panik över allt man inte hunnit göra som ska vara gjort innan vi går i ide här på höjden. Vi vet ju att den hinner tina bort några gånger innan den stannar på riktigt men nog är det så att vintern snart är över oss!

3 kommentarer:

MrsUnivrsum sa...

Så väldigt vackert, gråt, rent och vilsamt det städade växthuset ser ut. Jag skulle inleda en glöggfest där om en månad så där :-)

I helgen rensade jag kökslandet. Nu står grönkål och mangold kvar förutom perenna lökar. Fridsamt tycker jag.

Annelie sa...

Ja det har hänt att vi haft glöggpremiär här! Eld och ljuslyktor med värmande glögg till är en fin inledning på vintern!

Fru Purjo sa...

Så mycket snö!! Här är det fortfarande lite grönt och tämligen varmt (runt 10 grader)....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails