måndag 6 oktober 2014

Ett bygge klart

Ja så här blev den nya boxen till baggarna. Stadig och väl tilltagen i storlek. Nytt är att vi gjort två dörrar in ifall man vill dela av boxen och kunna ta djuren ut och in olika vägar, tex när man klipper eller om någon blir sjuk. Plywooden på golvet framför är lätt att hålla ren särskilt som det just här var en skada i golvet som gjorde att allt hö och skräp är svårt att sopa upp. Nu får den ligga här till vi fixar det.

Vi praktiserar oss av återbruk, väggar och dörrar är byggda av det gamla trädäcket som vi en gång byggde till cafeet. När det sedan skulle bytas ut så tog vi hem de bästa delarna för de kunde ju komma till användning någon gång.
Vilket det också gjorde. Tunga och stadiga är de nu anpassade och uppmonterade som boxväggar ute i höladan. Trädgårdsmästaren har byggt och fixat medan jag jobbat.
Golvet är av trä så det klär vi alltid in med plast innan vi strör med torv och halm i boxen, det blir en fuktig halmbädd efter en lång vinter vilket även ett rejält plankgolv skulle ta stryk av ganska fort.

Hemmafixad låsregel. Några mälor och en bit rundjärn med trähandtag, enkelt och funktionellt. Baggarna är installerade och verkar trivas i sin stora box, men än så länge är de mest ute. Det är bara när det regnar och på nätterna som de de gärna ligger inne i halmen och idisslar.

2 kommentarer:

Annika sa...

Så fint det är! Och smart att återanvända träplankorna! /Annika

Annelie sa...

Tack, enkel byggnation som uppskattas av den här fåraherden! Vi gillar att återanvända på den här gården, det blir nästan en sport.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails